Συνεχίζει ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης τις καλοκαιρινές του προβολές ταινιών



Loursetlapoupée-1Με μια χαριτωμένη γαλλική αισθηματική κωμωδία, μια από τις τελευταίες μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες της θρυλικής Μπε-Μπε, συνεχίζει ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης τις καλοκαιρινές του προβολές, αυτή την Τετάρτη 19-7-2017 στις 9:30 μ.μ., στην αυλή του Φιλοπρόοδου. «Η ερωτιάρα» (L’ours et la poupée-1970), ή αλλιώς «Η αρκούδα και η κούκλα», τίτλος με τον οποίο είναι επίσης γνωστή η ταινία, με θέμα της την αιώνια μάχη αρσενικού-θηλυκού, σε σκηνοθεσία του Μισέλ Ντεβίλ. Πλάι στη Μπριζίτ Μπαρντό συμπρωταγωνιστούν ο Ζαν Πιέρ Κασέλ και ο Ντανιέλ Σεσάλντι.

Ο βιολιστής Γάσπαρ ζει μια ήσυχη ζωή σε ένα μεγάλο σπίτι με το γιο του. Μια μέρα, χτυπάει το αυτοκίνητο του μια Ρολς Ρόις, που οδηγείται από την Φελίσια, μια νέα, όμορφη, πλούσια και γεμάτη αυτοπεποίθηση, γυναίκα. Θυμώνει όμως με τον Γάσπαρ που δε φαίνεται να υποκύπτει στη γοητεία της και αποφασίζει να τον αποπλανήσει..

Η αμερικάνικη σκρούμπολ κωμωδία της 10ετίας του 30, μέσα από το φακό του αξιόλογου Γάλλου Μισέλ Ντεβίλ και με την τάση να θέλει να παρουσιάσει το ηλιόλουστο Παρίσι ωσάν άλλο βροχερό Λονδίνο, με την αισθητική των 70’ς. Η ταινία προορίζονταν αρχικά για την Κατρίν Ντενέβ στον πρώτο γυναικείο ρόλο και τους Αλέν Ντελόν ή Ζαν Πολ Μπελμοντό στον πρώτο αντρικό. Τελικά τους ρόλους ανέλαβαν η θρυλική Μπε-Μπε και ο Ζαν Πιέρ Κασέλ. Μια από τις τελευταίες μεγάλες εμπορικές επιτυχίες της πρώτης, σε μια εποχή όπου οι κριτικοί την κατέκριναν ότι ήταν πλέον αρκετά μεγάλη για να υποδύεται τη σέξι γατούλα. Πρόκειται ωστόσο για μια από τις πιο διασκεδαστικές και κομψές ταινίες της, που παραδόξως δεν ποντάρει στις τολμηρές σκηνές.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το «Μαγαζάκι της Προσφοράς» θα είναι ανοιχτό κάθε Τετάρτη 7 – 9:30 το απόγευμα στον επάνω όροφο του στεκιού, όπου μπορείτε πριν τις καλοκαιρινές μας προβολές να το επισκέπτεστε. Ο χώρος αυτός που διαμορφώθηκε με το σεβασμό που του αξίζει, γεμίζει εδώ και δύο χρόνια με χρήσιμα αντικείμενα που προσφέρονται από εσάς, αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείτε, όπως βιβλία, ρούχα, διακοσμητικά, DVD, CD, παιχνίδια κ.α. Αυτά τα χρηστικά αντικείμενα που συγκεντρώνονται και εκτίθενται στο «μαγαζάκι», μπορεί ο καθένας μας να τα προμηθεύεται αντί ενός συμβολικού ποσού που καθορίζεται από την προσωπική αποτίμηση και τη δυνατότητα του καθένα μας. Μ’ αυτό τον τρόπο γεμίζουμε τον κουμπαρά της προσφοράς που ανοίγει στο τέλος του χρόνου για να ενισχύσει οικονομικά αδύναμους συνανθρώπους μας.

Επίσης, για άλλη μια χρονιά καλούμε όσους μας τιμήσουν με την παρουσία τους στις προβολές μας, να φέρνουν ό,τι έχουν διαθέσιμο από τρόφιμα μακράς διαρκείας, προκειμένου να δοθούν στο μικρό Κοινωνικό Παντοπωλείο του Συλλόγου που λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια και που προσπαθεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες οικογενειών που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν.

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017 στις 9.30 μ.μ. στην αυλή του Φιλοπρόοδου.

Σε περίπτωση αναβολής της προβολής λόγω κακοκαιρίας την Τετάρτη, η προβολή μετατίθεται για την Πέμπτη.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ένθερμος υποστηρικτής Κινηματοθέατρο «Ολύμπιον»

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.