Το ΚΚΕ στη Βουλή για τη μη τήρηση μέτρων ασφαλείας στις μέρες του καύσωνα στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας της ΔΕΗorixeio_dei1

Δύσκολες συνθήκες βίωσαν, λόγω του καύσωνα 28/6-2/7, 11-14 /7, οι εργαζόμενοι στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας.

Οι εργασίες συνεχίστηκαν κανονικά (!), εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων και μόνο κάτω από την παρέμβαση των ίδιων των εργαζομένων.

Να σημειωθεί πως δεν εφαρμόζεται ακόμη και η αριθμ. 10349/10-6-2009 εγκύκλιος του ΣΕΠΕ, με θέμα την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων κατά το θέρος, η οποία όμως επίσης δεν παίρνει υπόψη της τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί (λιγότεροι εργαζόμενοι, εντατικοποίηση της εργασίας, παλιός εξοπλισμός….)

Έχει ιδιαίτερα σημασία σε αυτές τις συνθήκες, για την προστασία όλων των εργαζομένων (μόνιμοι, συμβασιούχοι, εργολαβικοί), να τηρούνται απαρέγκλιτα όλες οι προβλέψεις και αυτού έστω του κανονισμού και σε όσες περιπτώσεις χρειαστεί να παίρνονται επιπλέον πρωτοβουλίες για την προστασία τους. Τα μέτρα προστασίας δεν είναι μόνο τα κράνη και τα άλλα ατομικά μέτρα προστασίας αλλά το σύνολο των μέτρων που προστατεύουν την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Αυτό το γεγονός είναι ακόμη μια αιτία πρόκλησης εργατικών ατυχημάτων, τα οποία πληθαίνουν τα τελευταία χρόνια και στο χώρο της ΔΕΗ ΑΕ, όπως αναδείξαμε ως ΚΚΕ και στη Βουλή με πλήθος Ερωτήσεων τα τελευταία χρόνια. Η εργατική τάξη έχει πληρώσει και συνεχίζει να πληρώνει βαρύ φόρο αίματος για μια οικονομία που κινείται με μοναδικό κριτήριο το κέρδος.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός τι μέτρα πρόκειται να πάρει ώστε:
Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και ιδιαίτερα σε συνθήκες καλοκαιριού ώστε να διασφαλιστεί η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων;
Να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό με πλήρη δικαιώματα;

Οι βουλευτές
Σάκης Βαρδαλής
Γιάννης Δελής

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.