Ενημέρωση σε εργαζομένους παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Κοζάνης για τη διαχείριση του σεισμικού κινδύνου



paidikos_stathmos_nipiagogeio_23422

Για τη διαχείριση του σεισμικού κινδύνου ενημερώθηκαν από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας οι εργαζόμενοι σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Κοζάνης

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κοζάνης ολοκλήρωσε τις προγραμματισμένες ενημερωτικές επισκέψεις σε όλους τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου Κοζάνης και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης, με σκοπό την ενημέρωση του προσωπικού που εργάζεται σε αυτούς, για την διαχείριση του σεισμικού κινδύνου, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Η ενημέρωση αυτή ξεκίνησε από τα μέσα του μηνός Ιουνίου και ολοκληρώθηκε την 10η Ιουλίου, και πραγματοποιήθηκε από τον υπεύθυνο του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κοζάνης Σπάτα Βαγγέλη παρουσία του Αντιδημάρχου Αριστοτέλη Πουτακίδη.

Η ενημέρωση περιελάμβανε τα μέτρα πρόληψης που πρέπει να λαμβάνονται κατά την προσεισμική περίοδο από το προσωπικό των σταθμών, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, καθώς και αυτά της αντιμετώπισης των καταστάσεων που πιθανόν θα προκύψουν στην περίπτωση εκδήλωσης σεισμού, με στόχο την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στα νήπια και στους ίδιους τους εργαζόμενους.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας αυτής, κλιμάκια μηχ/κών των δ/νσεων Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας, ξεκίνησαν τον πρωτοβάθμιο προσεισμικό έλεγχο των κτιρίων, που στεγάζονται οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί καθώς και όλων των δημοτικών κτιρίων.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.