Ένα αεροσφύρι μιας άλλης εποχής παρατημένο στο χρόνο εδώ και δεκαετίες σε δρόμο της Κοζάνης – Δείτε φωτογραφίες6sargfhtaehtaerhaeedre

Ένα παρατημένο μηχάνημα σιδηρουργείου, βρίσκεται εδώ και αρκετά χρόνια στο τέρμα της οδού Αρχελάου, δίπλα από το κτίριο του ΟΤΕ.

Πρόκειται για ένα αεροσφύρι, το οποίο χρονολογείται μεταξύ1880-1900, σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής.

Στο συγκεκριμένο σημείο που βρίσκεται σήμερα το μηχάνημα, για πολλά χρόνια υπήρχε το σιδηρουργείο του κ. Ζήση Πλάκα. Το κατάστημα αυτό έκλεισε πριν 25-30 χρόνια και το μόνο που έχει απομείνει να το θυμίζει είναι το βαρύ μηχάνημα.

Όπως ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής στο KOZANILIFE.GR, το συγκεκριμένο μηχάνημα θα μπορούσε να βρίσκεται ακόμη και στο Λαογραφικό Μουσείο της Κοζάνης, καθώς κουβαλάει μια τεράστια ιστορία της πόλης και της συγκεκριμένης περιοχής της Κοζάνης, όπου βρισκόταν κάποτε πολλοί σιδεράδες.

Δείτε τις φωτογραφίες του KOZANILIFE.GR:

9srgthjsrafhjsrhjrttrgtrf

 

 

 

 

8srgtharzhgtazrhrshdffr

 

 

 

 

7szrgthszrtjnfzsrhjnrfthngrtftg

 

 

 

 

6sargfhtaehtaerhaeedre

 

 

 

 

5sfrghnszfrghjnzsrfhjrfhjrfgt

 

 

 

4wertgqerhgqerhgertghret

 

 

 

3srtjsrjsrjrsjrtjw546u5

 

 

 

2dtgjhydstjgdtjghjgthj

 

 

 

 

1srtharetharthsrhtrs

Ν.Α. για το KOZANILIFE.GR

9 σχόλια στο άρθρο “Ένα αεροσφύρι μιας άλλης εποχής παρατημένο στο χρόνο εδώ και δεκαετίες σε δρόμο της Κοζάνης – Δείτε φωτογραφίες

 1. θα μπορούσε κάλλιστα να συντηρηθεί και χτιστεί ένα όμορφο μνημείο – να παραμείνει εκεί ακριβώς που το αφήσανε. Χώρος υπάρχει αρκετός ούτως ώστε να το αφήσουνε δημόσιο έκθεμα!

 2. Μπορείς να το πεις και τέχνη!!!
  Πραγματικά θα μπορούσε να μπει στο μουσείο… Είναι κρίμα να πεταχτεί ή οτιδήποτε άλλο…. Μακάρι να το “εκτεταλλευτούν” σωστά…

 3. ΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕ ΤΟ ΣΗΚΩΣΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ;;; ΑΝΤΕ ΔΗΜΕ ΚΟΖΑΝΗΣ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ!

 4. Σε μια άλλη πόλη με τους κατάλληλους ανθρώπους θα είχε κατασκευαστεί ένα κατάλληλο μνημείο (χώρος) όπου θα μπορούσαν οι περαστικοί να θαυμάζουν αυτό το περίεργο για την εποχή μας μηχάνημα. Και όχι να πάει στο μουσείο.

 5. Σφυρί μνημείο

  - Edit

  Απαντήστε

  θα μπορούσε κάλλιστα να συντηρηθεί και χτιστεί ένα όμορφο μνημείο – να παραμείνει εκεί ακριβώς που το αφήσανε. Χώρος υπάρχει αρκετός ούτως ώστε να το αφήσουνε δημόσιο έκθεμα!……..Συμφωνώ απόλυτα η καλύτερη γνώμη!

 6. Να το πάρει ο γηφτος και να το κάνει κομμάτια, άκου εκεί μνημείο το παλιό σίδερο. Πρόβατα αντί να δημιουργήσουμε θέσης εργασίας θα κάνουμε μνημείο ρρεεεε ούστ…

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.