Ένα ατμοσφύρι μιας άλλης εποχής παρατημένο στο χρόνο εδώ και δεκαετίες σε δρόμο της Κοζάνης – Δείτε φωτογραφίες

6sargfhtaehtaerhaeedre

Ένα παρατημένο μηχάνημα σιδηρουργείου, βρίσκεται εδώ και αρκετά χρόνια στο τέρμα της οδού Αρχελάου, δίπλα από το κτίριο του ΟΤΕ.

Πρόκειται για ένα ατμοσφύρι, το οποίο χρονολογείται μεταξύ1880-1900, σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής.

Στο συγκεκριμένο σημείο που βρίσκεται σήμερα το μηχάνημα, για πολλά χρόνια υπήρχε το σιδηρουργείο του κ. Ζήση Πλάκα. Το κατάστημα αυτό έκλεισε πριν 25-30 χρόνια και το μόνο που έχει απομείνει να το θυμίζει είναι το βαρύ μηχάνημα.

Όπως ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής στο KOZANILIFE.GR, το συγκεκριμένο μηχάνημα θα μπορούσε να βρίσκεται ακόμη και στο Λαογραφικό Μουσείο της Κοζάνης, καθώς κουβαλάει μια τεράστια ιστορία της πόλης και της συγκεκριμένης περιοχής της Κοζάνης, όπου βρισκόταν κάποτε πολλοί σιδεράδες.

Δείτε τις φωτογραφίες του KOZANILIFE.GR:

9srgthjsrafhjsrhjrttrgtrf

8srgtharzhgtazrhrshdffr

7szrgthszrtjnfzsrhjnrfthngrtftg

6sargfhtaehtaerhaeedre

5sfrghnszfrghjnzsrfhjrfhjrfgt

4wertgqerhgqerhgertghret

3srtjsrjsrjrsjrtjw546u5

2dtgjhydstjgdtjghjgthj

1srtharetharthsrhtrs

Ν.Α. για το KOZANILIFE.GR

9 σχόλια στο άρθρο “Ένα ατμοσφύρι μιας άλλης εποχής παρατημένο στο χρόνο εδώ και δεκαετίες σε δρόμο της Κοζάνης – Δείτε φωτογραφίες

 1. θα μπορούσε κάλλιστα να συντηρηθεί και χτιστεί ένα όμορφο μνημείο – να παραμείνει εκεί ακριβώς που το αφήσανε. Χώρος υπάρχει αρκετός ούτως ώστε να το αφήσουνε δημόσιο έκθεμα!

 2. Μπορείς να το πεις και τέχνη!!!
  Πραγματικά θα μπορούσε να μπει στο μουσείο… Είναι κρίμα να πεταχτεί ή οτιδήποτε άλλο…. Μακάρι να το “εκτεταλλευτούν” σωστά…

 3. ΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕ ΤΟ ΣΗΚΩΣΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ;;; ΑΝΤΕ ΔΗΜΕ ΚΟΖΑΝΗΣ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ!

 4. Σε μια άλλη πόλη με τους κατάλληλους ανθρώπους θα είχε κατασκευαστεί ένα κατάλληλο μνημείο (χώρος) όπου θα μπορούσαν οι περαστικοί να θαυμάζουν αυτό το περίεργο για την εποχή μας μηχάνημα. Και όχι να πάει στο μουσείο.

 5. Σφυρί μνημείο

  - Edit

  Απαντήστε

  θα μπορούσε κάλλιστα να συντηρηθεί και χτιστεί ένα όμορφο μνημείο – να παραμείνει εκεί ακριβώς που το αφήσανε. Χώρος υπάρχει αρκετός ούτως ώστε να το αφήσουνε δημόσιο έκθεμα!……..Συμφωνώ απόλυτα η καλύτερη γνώμη!

 6. Να το πάρει ο γηφτος και να το κάνει κομμάτια, άκου εκεί μνημείο το παλιό σίδερο. Πρόβατα αντί να δημιουργήσουμε θέσης εργασίας θα κάνουμε μνημείο ρρεεεε ούστ…

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.