Λ. Ιωαννίδης στη Βουλή: «Η Κοζάνη υπάρχει 600 χρόνια και θα υπάρχει για άλλα 600. Η λιγνιτική της εποχή είναι μόνο 50»

ioannidislefteris34534435

Την πρόταση να δημιουργηθεί ένα ταμείο δίκαιης μετάβασης για τη Δ. Μακεδονία επανέλαβε σήμερα στη Βουλή ο δήμαρχος Κοζάνης, Λευτέρης Ιωαννίδης.

Ο ίδιος τόνισε ότι πρόκειται για ένα καλάθι πόρων με χρηματοδότηση από διάφορες πηγές, το οποίο στηρίζει έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό. Παράλληλα, υποστήριξε ότι η περιοχή θα πρέπει να κάνει μια σταδιακή προσαρμογή σε μια νέα πραγματικότητα. “Η Κοζάνη υπάρχει 600 χρόνια και θα υπάρχει για άλλα 600. Η λιγνιτική της εποχή είναι μόνο 50”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο κ. Ιωαννίωης είπε ότι η κυβέρνηση έχει αρνηθεί να χρηματοδοτήσει τους ενεργειακούς δήμους για τη μεταλιγνιτική εποχή και χαρακτήρισε κομβικό το ρόλο της ΔΕΗ στην όλη συζήτηση. “Η ΔΕΗ πρέπει να προσαρμοστεί η ίδια στη νέα πραγματικότητα”, ανέφερε σχετικά.

Τέλος, είπε ότι η περιοχή του επηρεάζεται πολύ από τις παγκόσμιες εξελίξεις, αλλά δεν επηρεάζει καθόλου και χαρακτήρισε τη μεταλιγνιτική εποχή ως ένα εθνικό πρόβλημα.

5 σχόλια στο άρθρο “Λ. Ιωαννίδης στη Βουλή: «Η Κοζάνη υπάρχει 600 χρόνια και θα υπάρχει για άλλα 600. Η λιγνιτική της εποχή είναι μόνο 50»

 1. Αντιοικολόγος πολίτης

  - Edit

  Απαντήστε

  Ναι, οκ Δήμαρχε. Πως ζούσε η Κοζάνη προ λιγνιτικής περιόδου, πως ζούσε τα 50 «κακά» αντι-οικολογικά χρόνια -κατ’εσέ- και πως θα ζει από εδώ και πέρα. Έχεις αναρωτηθεί?

  1. Αντιοικολόγε, θέλεις δε θέλεις εσύ, θέλει δε θέλει ο Δήμαρχος, το τι θα γίνει είναι δεδομένο. Η ΔΕΗ κάθε χρόνο συρρικνώνεται (εδώ και τουλάαχιστον 10 χρόνια τα νούμερα χειροτερεύουν). Όσο αρνούμαστε την πραγματικότητα κάνουμε κακό στους εαυτούς μας και στα παιδιά μας

 2. Μην κατηγορείτε τον Ιωαννίδη για το συγκεκριμένο ζήτημα.
  Δεν κάνει κάτι διαφορετικό από τις προεκλογικές του εξαγγελίες.
  Ας μην τον ψηφίζατε αν δε θέλατε «μεταλιγνιτική περίοδο» και «go solar»!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.