Κοζάνη: Παρουσία του Υπουργού Γ. Σταθάκη τα εγκαίνια της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτωνsdit-ergostasio-aporimaton-kozani3456

Ως μία πρώτη «δικαίωση» της Δυτικής Μακεδονίας να προχωρήσει πρωτοποριακά στην λειτουργία ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης των απορριμμάτων με μονάδα επεξεργασίας τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη, χαρακτήρισαν οι Δήμαρχοι Κοζάνης και Εορδαίας , την πρόσφατη απόφαση της διυπουργικής επιτροπής των ΣΔΙΤ, για την αναμόρφωση των ποσοστών συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου στην αποπληρωμή του έργου.

Με την απόφαση αυτή, οι Δήμοι της Δυτικής Μακεδονίας δεν θα αυξήσουν άμεσα τα δημοτικά τους τέλη και όπως επισημάνθηκε χθες από τον Δήμαρχο Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη και τον Δήμαρχο Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη, «η αύξηση αυτή εξασφαλίσθηκε ότι θα μετατεθεί χρονικά και θα επιβληθεί σταδιακά».

«Αίρεται έστω και μερικώς, η αδικία να επιβαρυνθεί η περιοχή μας σε κάτι που πρωτοπορεί, αλλάζοντας λίγο τους όρους της σύμβασης και την χρηματοδότηση του έργου διαχείρισης των απορριμμάτων από το Υπουργείο Οικονομικών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, ενώ ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης υπογράμμισε ότι «όχι μόνο δεν πρέπει να τιμωρούνται οι περιοχές που είναι στην πρωτοπορία, αλλά να επιβραβεύονται με επιπλέον οικονομικούς πόρους για την διαχείριση των απορριμμάτων και τον διαχωρισμό στην πηγή, μειώνοντας έτσι και το συνολικό κόστος».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης Μαυρίδης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.