Οι Δήμαρχοι Κοζάνης και Εορδαίας για την απόφαση της διυπουργικής επιτροπής ΣΔΙΤ για την αποπληρωμή του έργου της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων της ΔΙΑΔΥΜΑ



luyfvfkytdfkyjtdfyktfu

Δηλώσεις των Δημάρχων Κοζάνης και Εορδαίας για την απόφαση της διυπουργικής επιτροπής ΣΔΙΤ για την αναμόρφωση των ποσοστών συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου στην αποπληρωμή του έργου της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων της ΔΙΑΔΥΜΑ.

Δήμαρχος Κοζάνης, Λευτέρης Ιωαννίδης: «Είναι άδικο η Δυτική Μακεδονία, που τηρεί πλήρως την Ευρωπαϊκή νομοθεσία για τη διαχείριση απορριμμάτων, να καλείται να πληρώσει την επιπλέον επιβάρυνση λόγω της λειτουργίας του εργοστασίου και την ίδια ώρα άλλες περιοχές , να μπορούν να θάβουν τα σκουπίδια τους χωρίς την επιβολή του νομοθετημένου τέλους ταφής, που από το 2014 αναστέλλεται κάθε χρόνο. Ζητήσαμε μέχρι να επιβληθεί το τέλος ταφής, αυτή η επιβάρυνση να μειωθεί στο ελάχιστο αλλάζοντας του όρους της σύμβασης. Ήταν ένα δίκαιο αίτημα και επιτύχαμε αυτό να γίνει με την των ποσοστών συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου στην αποπληρωμή του έργου. Αίρεται έστω και μερικώς μια αδικία αλλά θα πρέπει επιτέλους το Υπουργείο να δει την εφαρμογή του τέλους ταφής».

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.