Η επίσκεψη του Ιρανού υφυπουργού Γεωργίας στα Σέρβια – Δείτε το βίντεο



e657hueb6u7e67i4e6u47gi6i47g

Οι δυνατότητες συνεργασίας σε επιχειρηματικό και πολιτιστικό επίπεδο εξετάστηκαν στις συζητήσεις που είχε με τον Δήμαρχο Σερβίων – Βελβεντού κ. Αθανάσιο Κοσματόπουλο ο Υφυπουργός Γεωργίας του Ιράν κ. Αμπά Κεσχαβάρζ κατά την επίσκεψη του τελευταίου το περασμένο Σάββατο στην πόλη των Σερβίων.

Ο Ιρανός υφυπουργός επισκέφθηκε τα Σέρβια ως επικεφαλής κλιμακίου πολιτικών και επιχειρηματιών από το Ιράν που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στην χώρα μας προσκεκλημένοι του Σερβιώτη επιχειρηματία Παύλου Ζουλιάμη (Διευθύνων Σύμβουλος στην ελληνο-ιταλική εταιρία American Genetics) και αφού είχε προηγηθεί την Πέμπτη η συμμετοχή τους σε διεθνές συνέδριο στη Θεσσαλονίκη(ομιλητής και συντονιστής του κεντρικού πάνελ ο Δήμαρχος Σερβίων–Βελβεντού) ενώ θα ακολουθήσει επίσκεψη στην Αθήνα για επίσημες συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη.

Στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε ειδική συνάντηση με επιχειρηματίες και εκπροσώπους φορέων του δήμου παρουσία και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Τηλεπικοινωνιών της Σενεγάλης ο οποίος επίσης ήταν προσκεκλημένος από τον κ. Ζουλιάμη και ακολούθησε την αποστολή στα Σέρβια.

Τόσο ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού όσο και ο κ. Κεσχαβάρζ αναφέρθηκαν στις μακραίωνες παραδοσιακές σχέσεις των δύο λαών υπογραμμίζοντας την προοπτική για την υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας που θα διευκολύνει τις επιχειρηματικές και πολιτιστικές συνεργασίες φορέων του δήμου και αντίστοιχων από το Ιράν ενώ ο κ. Κοσματόπουλος εξήρε την δράση του κ. Ζουλιάμη και τα όσα προσφέρει στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Από την πλευρά του ο κ. Ζουλιάμης ο οποίος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά και στο Ιράν τόνισε τις δυνατότητες που προσφέρει η ασιατική χώρα καλώντας τοπικές επιχειρήσεις και φορείς να εξετάσουν το ενδεχόμενο συνεργασιών.

Στο περιθώριο της επίσκεψης η αντιπροσωπεία των πολιτικών και επιχειρηματικών παραγόντων ξεναγήθηκε σε ιστορικά μνημεία των Σερβίων και επιχειρήσεις από τον κ. Κοσματόπουλο και τον κ. Ζουλιάμη.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.