Γέμισε με φίδια η Λάρισα – Τα ερπετά εμφανίστηκαν ακόμα και στο κέντρο της πόλης σπέρνοντας τον πανικό – Ποιος ο λόγοςfidia-700x476

Αλλεπάλληλα κρούσματα εμφάνισης φιδιών, έχουν αναστατώσει τις τελευταίες ημέρες τους κατοίκους της Λάρισας, ακόμα και στο κέντρο της πόλης.

Ήδη από την περασμένη εβδομάδα, με ρεπορτάζ του το onlarissa.gr, μετέφερε την άποψη ειδικών για το κατά πόσο το φαινόμενο αυτό μπορεί να συνδεθεί με ενδεχόμενη σεισμική δραστηριότητα, αφού σε πολλές περιπτώσεις μεγάλων σεισμών έχει παρατηρηθεί πρωτίστως η μαζική εμφάνιση φιδιών, καθώς τα ζώα με μικρό κεφάλι «διαισθάνονται» τις σεισμικές δονήσεις, όταν σέρνονται στη γη.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Γιώργος Ζαούτσος υποστηρίζει τα εξής: «Δεν είμαι ειδικός, αλλά ο πληθυσμός των φιδιών, αυξήθηκε λόγω των καιρικών συνθηκών που προηγήθηκαν. Έτσι κι αλλιώς, στο κέντρο που έχουν κάνει την εμφάνισή τους, δεν υπάρχουν χόρτα. Υπάρχουν υπάλληλοι αποκλειστικά γι αυτή τη δουλειά, από δύο ή τρεις σε κάθε δημοτική κοινότητα, (1, 2η, 3η, 4η, Τερψιθέα, Ελευθεραί, Κουτσόχερο, Γιάννουλη, Φαλάνη, Κοιλάδα, Μάνδρα, Ραχουλα, Αμυγδαλέα, Λουτρό. Το πρόβλημα είναι με τα ακαθάριστα εγκαταλελειμμένα κλειστά σπίτια και οικόπεδα, οι ιδιοκτήτες των οποίων, αν και τους έχουν γίνει συστάσεις, δεν τα καθαρίζουν. Εκεί, υπάρχουν ποντίκια, οπότε εμφανίζονται και φίδια. Από τον δήμο γίνεται ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν…»

Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν στο διαδίκτυο οι συζητήσεις που θέλουν τα ερπετά να ελευθερώνονται από ανθρώπινο χέρι σε διάφορα σημεία της πόλης.

Οι σεισμολόγοι διαψεύδουν

Ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει πρόγνωση σεισμών που να στηρίζεται στις αντιδράσεις ζώων:

«Υπάρχουν ενδείξεις που εμφανίζουν συσχετίσεις με τη συμπεριφορά ζώων και τη γένεση ενός σεισμού. Δεν υπάρχει όμως καμία συστηματικότητα ή κάποια συσχέτιση με χρόνο, μέγεθος ή πληροφορία που να μπορεί να φανεί αξιοποιήσιμη. Τέτοιες πληροφορίες ποτέ και πουθενά στον κόσμο δεν έχουν επιστημονικά τεκμηριωθεί […] σε πάρα πολλές περιπτώσεις δεν εμφανίζεται κανένα φαινόμενο μετά από δραστηριότητα ζώων. Άρα δεν υπάρχει κάποιο αξιοποιήσιμο εργαλείο».

Πηγή: onlarissa.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.