ΔΑΣ -ΟΤΑ: «Συνεχίζουμε με αγώνα διαρκείας από αύριο με αποκλεισμούς στα αμαξοστάσια των δήμων» – Νέες δυναμικές κινητοποιήσεις4swetrjstejtyjty

Συνεχίζουμε με αγώνα διαρκείας από αύριο με αποκλεισμούς στα αμαξοστάσια των δήμων. Δίνουμε τη μάχη στους χώρους δουλειάς με όλες μας τις δυνάμεις.

Να βροντοφωνάξουμε παντού καμιά απόλυση συμβασιούχου, να το πάρουν χαμπάρι ότι δεν θα κάνουμε πίσω αν δεν προχωρήσει άμεσα η κυβέρνηση στη μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, αυτή είναι η μόνη λύση που ικανοποιεί τις ανάγκες των εργαζομένων, δεν κάνουμε βήμα πίσω. Δεν θα περάσει η κοροϊδία της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης ούτε τα σχέδιά τους για εξαπάτηση, παγίδευση και διάσπαση των εργαζομένων. Παίζουν ένα βρώμικο παιχνίδι στις πλάτες των εργαζομένων με τις εξαγγελίες ότι δήθεν θα λύσουν το πρόβλημα. Θα πάρουν όμως από τους εργαζόμενους την αγωνιστική απάντηση που χρειάζεται, το δικαίωμα στη δουλειά και στη ζωή μας δεν το παζαρεύουμε.

Τη Δευτέρα 26 Ιουνίου στάση εργασίας για όλους τους εργαζόμενους από τις 11.00 μέχρι τη λήξη της πρωινής βάρδιας. Οργανώνουμε συγκεντρώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις.

Αξιοποιούμε τον αποκλεισμό των αμαξοστασίων την Τρίτη 27 και την Τετάρτη 28 Ιουνίου, για πολύμορφες κινητοποιήσεις στους δήμους μας δημιουργώντας κλίμα συμπαράστασης από μαζικούς φορείς, από άλλα εργατικά σωματεία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Την Πέμπτη 29 Ιουνίου προχωράμε σε 24ωρη πανελλαδική απεργία και πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ – ΟΤΑ προτείναμε τη συνέχιση και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και τονίσαμε δύο βασικά ζητήματα που είναι αναγκαία για την επιτυχία του αγώνα που φαίνεται ότι έχει ακόμα πολύ δρόμο. Πρώτον, να γίνει υπόθεση των Επιτροπών Αγώνα των Συμβασιούχων και των Σωματείων η συνέχιση και η οργάνωση του αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς και δεύτερον, να ανοίξουμε με κάθε τρόπο τις κινητοποιήσεις μας και τις καταλήψεις, έτσι ώστε να υπάρχει η αλληλεγγύη από την κοινωνία.

Καμιά απόλυση εργαζόμενου. Νομοθετική ρύθμιση τώρα για μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 29 Ιουνίου και στην πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα. Προσυγκέντρωση στις 10 π.μ. στην πλατεία Ομονοίας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.