Ο Θ. Μουμουλίδης για την ίδρυση και τρίτου τμήματος στα Μουσικά Σχολεία της Πτολεμαΐδας και της Σιάτιστας

mousikosxoleioptolemaidas

Θέμης Mουμουλίδης: «Το Υπουργείο Παιδείας ενέκρινε και τρίτο τμήμα στα Μουσικά Σχολεία Πτολεμαίδας και Σιάτιστας. Σημαντικά βήματα στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση της Π.Ε.Κοζάνης»

Με την θετική εισήγηση της καλλιτεχνικής επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας, ο Υπουργός Παιδείας υπέγραψε τη δημιουργία και τρίτου τμήματος στα μουσικά σχολεία Πτολεμαίδας και Σιάτιστας, αναγνωρίζοντας έτσι το σημαντικό έργο που παράγεται στα δύο Μουσικά Σχολεία. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη στα εκπαιδευτικά ζητήματα της Δ.Μακεδονίας καθώς δικαιώνεται ένα πάγιο αίτημα της περιοχής.

Έτσι από τη νέα χρονιά το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας θα φοιτούν 60 μαθητές σε τρία τμήματα και το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαίδας 54.
Ταυτόχρονα η αύξηση των Τμημάτων συνεπάγεται και αύξηση των θέσεων εργασίας του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Με την ευκαιρία της δημιουργίας των νέων τμημάτων που θα δώσουν την ευκαιρία σε περισσότερους μαθητές να μυηθούν στην τέχνη της μουσικής , θα ήθελα να συγχαρώ τους διευθυντές αλλά και τους εκπαιδευτικούς των εν λόγω σχολείων για την αγάπη και την φροντίδα τους για την παραγωγή σημαντικού καλλιτεχνικού έργου.

Παράλληλα η Κυβέρνηση προχωράει σταδιακά στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση με στόχο την αναβάθμιση του Γενικού Λυκείου.

Αναβαθμίζεται επίσης και το Επαγγελματικό Λύκειο με την ένταξη της μαθητείας-μεταλυκειακό έτος- στην τεχνική εκπαίδευση.

Τέλος, επόμενο και σημαντικό βήμα, θα αποτελέσει η δημιουργία του πρώτου Καλλιτεχνικού Σχολείου στη Δυτική Μακεδονία.

Ωστόσο, η επιλογή της έδρας του Καλλιτεχνικού Σχολείου, θα πρέπει να γίνει με κριτήρια βιωσιμότητας και δυνατότητα παροχής καλλιτεχνικής εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμη Μουμουλίδη
Σκηνοθέτη- Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε.Κοζάνης
Μέλους Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων
και Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.