Διήμερο στις Πρέσπες από τις Οργανώσεις Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ



o76ro76c5roi765ox75ix76x5i756ru

Διήμερο στις Πρέσπες στις 17 και 18 Ιούνη διοργανώνει η Οργάνωση Περιοχή Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, τονίζοντας πως «Η επιλογή του μέρους δεν είναι τυχαία. Είναι μέρη που περπάτησαν, πολέμησαν, δίνοντας έναν ηρωικό αγώνα, οι μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού. Επιπλέον, είναι μια “ανάσα” από τις πόλεις και τα χωριά των Βαλκανίων που έχουν βρεθεί και ξαναβρίσκονται στο στόχαστρο του ιμπεριαλισμού.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η Οργάνωση αναφέρει:

«Μέσα από το διήμερο θέλουμε να αναδείξουμε τη μαχητική και ανυπότακτη στάση ζωής σε όλες τις καμπές της ταξικής πάλης, την ανάγκη ύπαρξης και σφυρηλάτησης ενός επαναστατικού Κόμματος, τα διδάγματα που βγαίνουν από την 100χρονη πορεία του τιμημένου ΚΚΕ αλλά και τις επαναστάσεις του 20ου αιώνα, με κορυφαία τη Μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση, επικεντρώνοντας στα διδάγματα και τα καθήκοντα που προκύπτουν για το σήμερα.

Οι νέοι και οι νέες που βλέπουν τη ζωή και το μέλλον τους να ασφυκτιά μέσα στα πλαίσια του γερασμένου πλέον καπιταλιστικού συστήματος, έχουν κάθε συμφέρον να σκεφτούν έξω από τα όριά του, να αναζητήσουν απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: “Υπάρχει λύση; Γίνεται αλλιώς;”. Η πείρα από την πάλη των κομμουνιστών στην Ελλάδα, των μπολσεβίκων στη Ρωσία, μπορεί να αποτελέσει μεγάλο όπλο στην προσπάθεια μας να δώσουμε απαντήσεις στους νέους που σήμερα δε βλέπουν τη διέξοδο, που θεωρούν τον αρνητικό συσχετισμό αμετάβλητο, ανίκητο, που επηρεασμένοι από ιδεολογήματα για “το τέλος της ιστορίας” θεωρούν ως μονόδρομο και αιώνιο, “ταιριαστό στη φύση του ανθρώπου” το σημερινό εκμεταλλευτικό σύστημα.

Υπάρχουν και οι όροι αλλά και περισσότερες αποδείξεις για να συνειδητοποιείται ότι οι νέοι εργάτες και εργάτριες, οι νέοι των εργατικών και λαϊκών οικογενειών δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα από το παλιό, το ιστορικά ξεπερασμένο καπιταλιστικό σύστημα. Η πραγματική απάντηση των νέων της εργατικής τάξης, κόντρα στην ανοχή, την απογοήτευση και τη μοιρολατρεία είναι η πάλη για να ενισχυθεί το κίνημα με γραμμή σύγκρουσης και ρήξης, στους τόπους δουλειάς, τις σχολές, τα σχολεία, να οργανωθεί αποφασιστικά η πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και της νεολαίας.

Η κατασκήνωση θα πραγματοποιηθεί στο Πατουλίδειο Αθλητικό Κέντρο, στο χωριό Λαιμός των Πρεσπών.

Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί περιήγηση στο μνημείο του Νίκου Θεοχαρόπουλου (Σκοτίδα), υποστράτηγο του ΔΣΕ, στο χωριό Βατοχώρι στις 17:00. Στο χώρο του γυμναστηρίου θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του βιβλίου “Η πορεία των Μπολσεβίκων προς τη νίκη” από το Ν. Γεωργακόπουλο, μέλος της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ στις 20:30 και στη συνέχεια θα ακολουθήσει γλέντι.

Την Κυριακή στις 10:00 θα πραγματοποιηθεί περιήγηση στο νοσοκομείο του Πέτρου Κόκαλη, στο Βροντερό, και στη σπηλιά του Ν. Ζαχαριάδη.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.