Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Κοζάνης για τα πλημμυρικά φαινόμενα στην Κοζάνηkuylukytfkuyfukyfuil

Ο Δήμος Κοζάνης ενημερώνει τους πολίτες ότι λόγω των καιρικών φαινομένων που παρουσιάζονται κάθε χρόνο, κυρίως από τον μήνα Μάιο έως και τον Οκτώβριο, κατά την διάρκεια των οποίων εκδηλώνονται έντονες και σε πολλές περιπτώσεις μεγάλης διάρκειας βροχοπτώσεις, προκαλούνται συχνά πλημμυρρικά φαινόμενα σε σημεία της πόλης.

Η συλλογή και στην συνέχεια αποχέτευση των επιφανειακών ομβρίων υδάτων πραγματοποιείται από τα υφιστάμενα φρεάτια(σχάρες), σε όλο το εύρος του οδικού δικτύου της πόλης, τα οποία είναι και οι αποκλειστικοί αποδέκτες του μεγάλου όγκου νερού που παράγεται από μία έντονη και μακράς διάρκειας βροχόπτωση.

Η συντήρηση και ο καθαρισμός των φρεατίων πραγματοποιείται κάθε χρόνο και σε τακτά χρονικά διαστήματα από την ΔΕΥΑ Κοζάνης, στα πλαίσια των μέτρων πρόληψης πλημμυρικών φαινομένων, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο της Γ.Γ.Πολιτικής Προστασίας.

Η σωστή λειτουργία των φρεατίων συλλογής ομβρίων υδάτων, εξαρτάται σημαντικά και από την συμβολή και συνεργασία των πολιτών και προσδιορίζεται στα εξής:

1.Να αποφεύγουν την απόθεση πλαστικών σάκων απορριμμάτων , χαρτοκιβωτίων, προϊόντων καθαρισμού βλάστησης παρτεριών και δένδρων και αχρήστων οικοδομικών υλικών, εκτός των κάδων της Δ/νσης Περιβάλλοντος του Δήμου Κοζάνης, διότι συμπαρασύρονται από την ροή των επιφανειακών υδάτων και φράζουν τις σχάρες των φρεατίων.

2.Να μη σταθμεύουν τα οχήματά τους μπροστά ή πάνω από τα φρεάτια, διότι εμποδίζουν την ροή και την συλλογή των ομβρίων υδάτων από αυτά.

3.Στην περίπτωση που εντοπίσουν σε παραπλήσιες θέσεις των ιδιοκτησιών τους, φρεάτια φραγμένα από φύλλα δένδρων ή άλλα φερτά υλικά, εάν έχουν την δυνατότητα να τα καθαρίζουν οι ίδιοι, ή σε διαφορετική περίπτωση να ενημερώνουν τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

Παρακαλούνται οι πολίτες για την ατομική συμβολή τους, σύμφωνα με τα παραπάνω , αλλά και την συνεργασία τους με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου στην πρόληψη και αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων, έχοντας κοινό στόχο την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας του Δήμου Κοζάνης στα οποία μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες είναι:

Δ/ΝΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ 24613-50400 και 24610-26909
Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 24613-50444
ΔΕΥΑ ΚΟΖΑΝΗΣ 24610-51500 και 24610-51534

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.