Οδήγηση μοτοσικλέτας με δίπλωμα αυτοκινήτου: Όλες οι αλλαγές που πρόκειται να γίνουν



motosikletesq0wdqwdo-620x420

Από την θεωρία στην πράξη περνάει πλέον η άποψη ότι στην Ελλάδα μπορούμε να ακολουθήσουμε τα πρότυπα που ισχύουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης, σχετικά με τα θέματα μοτοσικλέτας. δίπλωμα αυτοκινήτου

Οι πολύ σοβαροί άνθρωποι που ηγούνται των εταιρειών αντιπροσώπευσης μοτοσικλετών στη χώρα μας, πλέον κινούνται μεθοδικά και οργανωμένα, προκειμένου να αλλάξουν πολλά δεδομένα και στρεβλώσεις που ισχύουν στην πατρίδα μας.

Έχοντας από χρόνια υιοθετήσει, όλες οι εταιρείες, το σλόγκαν «βάλε το καλά στο κεφάλι σου», όσον αφορά τη χρήση του κράνους σε κάθε διαφημιστική καμπάνια, βρίσκονται ήδη στη διαδικασία επικοινωνίας με το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, σχετικά με την αλλαγή της νομοθεσίας οδήγησης μοτοσικλετών.

Πιο συγκεκριμένα, η πρόταση που υπάρχει στο τραπέζι και εξετάζεται πολύ σοβαρά, είναι οι κάτοχοι του διπλώματος αυτοκινήτου να μπορούν να οδηγήσουν μοτοσικλέτες έως 125 κ.εκ.

Τι ισχύει στις υπόλοιπες χώρες

Το παραπάνω μέτρι ισχύει ήδη σε Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία, Βέλγιο και Πολωνία, χωρίς αρνητικές επιπτώσεις στον αριθμό τροχαίων ατυχημάτων.

Πάντως, η ασφαλιστική δικλείδα για να ισχύσει κάτι τέτοιο, είναι οι κάτοχοι διπλώματος αυτοκινήτου να το έχουν τουλάχιστον μια 5ετία, ώστε να αποκλείονται αυτομάτως 18χρονοι να μπορούν να οδηγήσουν με αυτόν τον τρόπο μοτοσικλέτα. Κατά συνέπεια, χρήση του δικαιώματος θα μπορούν να κάνουν όσοι είναι άνω των 23 ετών, δείχνοντας μεγαλύτερη ωριμότητα.

Πάντως, αυτή τη στιγμή, δύο μόνο μοτοσικλέτες στη χώρα μας μπορούν να οδηγηθούν με δίπλωμα αυτοκινήτου: Piaggio MP3 LT και Metropolis 400i LFE. Κι αυτό διότι είναι μεν με τρεις τροχούς (δύο μπροστά ένας πίσω), εντούτοις λόγω μακριού μεταξονίου ταξινομούνται ως τετράκυκλα.

Πηγή: neopolis.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.