22 νεκρές αρκούδες από τροχαία στην Εγνατία Οδό παρά την φράχτη! Νέο ατύχημα στον κάθετο άξονα Σιάτιστας – Καστοριάς

58f63b4a1b3d4

Ο προστατευτικός φράχτης δεν στάθηκε αρκετός για να αποτρέψει ακόμα έναν θάνατο αρκούδας στην Εγνατία Οδό.

Το άτυχο θηλυκό ζώο έχασε τη ζωή της από σύγκρουση στον κάθετο άξονα Σιάτιστας-Καστοριάς, σε απόσταση περίπου τριών χιλιομέτρων από τον κόμβο Βογατσικού.

Σύμφωνα με μαρτυρία του οδηγού πριν από την σύγκρουση είχαν καταφέρει να αποφύγουν την αρκούδα δύο προπορευόμενα οχήματα.

Ο θάνατός της επήλθε ακαριαία.

Την λύπη τους για το γεγονός εκφράζουν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις «Αρκτούρος» και «Καλλιστώ», επισημαίνοντας ότι, παρά την τοποθέτηση ειδικού φράχτη, 22 αρκούδες έπεσαν θύματα τροχαίων στο συγκεκριμένο τμήμα του κάθετου άξονα της Εγνατίας.

Οι οργανώσεις ζητούν τώρα από την εταιρία Εγνατία Οδός ΑΕ και την Τροχαία Κοζάνης τη λήψη έκτακτων μέτρων για την προστασία της καφέ αρκούδας.

«Η Καλλιστώ και ο Αρκτούρος έχουν επισημάνει στην “Εγνατία Οδός ΑΕ” ότι όσο μένουν ανοχύρωτοι οι 3 κόμβοι κατά μήκος της οδού, θα εγκυμονεί πάντα ο κίνδυνος νέου τροχαίου ατυχήματος» τονίζουν οι εκπρόσωποι των περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Σε όλο το μήκος του άξονα έχουν τοποθετηθεί τουλάχιστον 15 ειδικές προειδοποιητικές πινακίδες για τους οδηγούς από την Περιφέρεια Καστοριάς, την «Καλλιστώ» και από την Εγνατία Οδός ΑΕ, ενώ έχει επανειλημμένα διανεμηθεί έντυπο υλικό στα διόδια του Πολυμύλου Κοζάνης.

«Ένα από τα πολλά και διαφορετικά παραδείγματα των απαραίτητων πρόσθετων μέτρων είναι αυτό της διαρκούς παρακολούθησης των κόμβων (π.χ. με κάμερες, με ανιχνευτές κίνησης ή άλλο τρόπο) και την άμεση και έγκαιρη ειδοποίηση των διερχόμενων οχημάτων με κατάλληλα μέσα (π.χ. με φωτεινούς πίνακες ενημέρωσης των οδηγών)» επισημαίνεται από τις οργανώσεις.

Πηγή: pronews.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.