Ελαιόλαδο Ιμέρων: Ένα ακόμη βραβείο για το «χρυσάφι» των Ιμέρων Κοζάνης



17886820_10212756894025400_1430565855_o

Ένα ακόμη βραβείο ήρθε να προστεθεί για το λάδι του συνεταιρισμού Ιμέρων του Δήμου Σερβίων Βελβεντού.

Στις 17 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε ο 5ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ελληνικών Εξαιρετικά Παρθένων Ελαιολάδων, στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και το λάδι από τα Ίμερα, απέσπασε, ένα ακόμα βραβείο.

Συγκεκριμένα, για την “Ισχυρής Έντασης Φρουτώδους Ελαιολάδου”, απέσπασε το χρυσό βραβείο, ενώ για τη “Χαμηλής Έντασης Φρουτώδους Ελαιολάδου” το Ασημένιο.

Τα βραβεία που έχουν αποσπάσει και κατά το παρελθόν, ο Α.Σ. Ιμέρων, πιστοποιούν, την εξαιρετική ποιότητα του, που όπως φαίνεται, αποτελεί ένα ισχυρά ανταγωνιστικό προϊόν, έναντι των ελαιολάδων γνωστών εταιρειών, αλλά και περιοχών της νότιας και νησιωτικής Ελλάδας που έχουν μακρόχρονη παράδοση στην παραγωγή του ελαιολάδου.

Η παραγόμενη ποσότητα διατίθεται άμεσα στο αγοραστικό κοινό, ενώ μια άλλη εξάγεται στη Γερμανία. Η Γερμανική επιτροπή ελέγχου Ελαιολάδου, έχει βαθμολογήσει το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο των Ιμέρων με 7 στα 9 χαρακτηρίζοντας τη γεύση του φρουτώδη, πικρή και πικάντικη .

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιμέρων, διαθέτει τις δικές του εγκαταστάσεις, με την κατασκευή του σύγχρονου ελαιοτριβείου από το 2005 και την ολοκλήρωσή του 2006, όπου επεξεργάζονται τον ελαιόκαρπο και παράγουν το λάδι.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιμέρων παράγει μόνο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο,με την οξύτητα του λαδιού να διαμορφώνεται σε 0,1-0,4%, ενώ, αποτελείται από 90 περίπου παραγωγούς, οι οποίοι έχουν εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και βρώσιμη ελιά σε διάφορες ποικιλίες.

Οι άνθρωποι του συνεταιρισμού δραστηριοποιούνται από το 1933, όπου δημιουργήθηκε ο συνεταιρισμός από παραγωγούς της κοινότητας Ιμέρων Σερβίων Κοζάνης με σκοπό την οργάνωση και προώθηση των αγροτικών προϊόντων τους, ενώ με τη βοήθεια του Πρόεδρου του Συνεταιρισμού, του κ. Παπαδόπουλου Δημήτρη, ο ίδιος έχει συμβάλει στην ανάπτυξη τους.

Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.