“Christos Sidiropoulos Quartet” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης στο πλαίσιο του προγράμματος “Μουσική στην Αίθουσα”

66srytjusrjustruj5tjutujtdyujt

…για τις “Εποχές” που αλλάζουν γρήγορα

… για τις αποφάσεις που παίρνονται ερήμην μας,

στα γεγονότα που μας καθορίζουν…

Τρίτη 4 Απριλίου

21:00 – Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης

“Christos Sidiropoulos Quartet” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης

Την τέχνη σε κάθε της μορφή και τρόπο έκφρασης αγκαλιάζει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, διοργανώνοντας μια σειρά συναυλιών στο πλαίσιο του προγράμματος «Μουσική στην Αίθουσα». Μουσική, ζωγραφική, θέατρο, ποίηση, χορός και όχι μόνο προσκαλούν το κοινό της πόλης της Κοζάνης να απολαύσει και να συμμετέχει σε μια γιορτή όλων των αισθήσεων, μια εμπειρία χωρίς σύνορα, μέσα από τους δημιουργικούς δρόμους της τέχνης.

Επιμέλεια προγράμματος: Δημήτρης Ζαχαράκης, Νίκος Βαλταδώρος, Θέμης Λιάκος

Την Τρίτη 4 Απριλίου, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης φιλοξενεί το “Christos Sidiropoulos Quartet”. Η μουσική παράσταση συμπεριλαμβάνει πρωτότυπες συνθέσεις, με στοιχεία από τη Jazz της Βόρειας Ευρώπης, τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό και την κλασική μουσική.

Παράλληλα με τους τέσσερις μουσικούς, μία ομάδα φοιτητών από τη Σχολή Καλών Τεχνών, θα ζωγραφίζει μετατρέποντας τους ήχους σε εικόνα.

Ώρα έναρξης: 21:00 – Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης

Πληροφορίες–Κρατήσεις στα τηλέφωνα: 24610 24062, 6987991949

(Οι θέσεις είναι περιορισμένες – παρακαλούμε κάντε εγκαίρως την κράτησή σας)

Εισιτήρια: 7€ / 5€ μειωμένο (φοιτητικό – μαθητικό) / 25€ εισιτήριο διαρκείας για όλες τις μουσικές παραστάσεις.

Συμμετέχουν:

Χρήστος Σιδηρόπουλος – κιθάρα

Νίκος Βαλταδώρος – τρομπέτα & φλικόρνο

Βασίλης Σαΐτης – τσέλο

Δημήτρης Τασούδης – τύμπανα

Φοιτητές της Σχολή Καλών Τεχνών: Πέτρος Πετρίδης, Ρένα Ιωάννου, Λόγγος Γιώργος

Υπεύθυνος καθηγητής ΤΕΕΤΦ: Μπούζας Βασίλης

“Christos Sidiropoulos Quartet”

Η μουσική παρέα του “Christos Sidiropoulos Quartet” αποτελείται από τους Νίκο Βαλταδώρο στην τρομπέτα, το Βασίλη Σαΐτη στο τσέλο και το Δημήτρη Τασούδη στα ντραμς. Οι μουσικές συνθέσεις είναι του κιθαρίστα Χρήστου Σιδηρόπουλου και αποτυπώνουν την προσπάθεια του να εκφραστεί μέσω της μουσικής σε “Εποχές” που αλλάζουν γρήγορα, σε αποφάσεις που παίρνονται ερήμην μας, σε γεγονότα που μας καθορίζουν. Η μουσική βασίζεται σε τροπικά μινιμαλιστικά μοτίβα σύνθεσης δίνοντας χώρο για έκφραση του καλλιτέχνη μέσα από τον αυτοσχεδιασμό.

Χρήστος Σιδηρόπουλος

Γεννήθηκε το 1977 στο Duisburg της Γερμανίας. Απόφοιτος του Σύγχρονου Ωδείου Θεσσαλονίκης με “Δίπλωμα Σχολής Jazz-Rock στο Τμήμα Ηλεκτρικής Κιθάρας”. Καθηγητές του στην κιθάρα/θεωρητικά υπήρξαν ο Μάκης Στεφανίδης και ο Μανώλης Σιδερίδης. Πτυχιούχος τζαζ κιθάρας από το Leeds College of Music από όπου και αποφοίτησε με τίτλο BA (Hons) Jazz Studies. Υπήρξε μαθητής του Γιάννη Παυλίδη μεταξύ άλλων. Οι μεταπτυχιακές του σπουδές ήταν στη Σύνθεση Ηλεκτροακουστικής Μουσικής στο Leeds Metropolitan University υπό την επίβλεψη του καθηγητή Νίκου Σταυρόπουλου. Τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη όπου και εργάζεται ως δάσκαλος στο μουσικό του εργαστήρι εκμάθησης κιθάρας “Guitart”.

Νίκος Βαλταδώρος

Γεννήθηκε στην Κοζάνη. Ξεκίνησε να μαθαίνει τρομπόνι και τρομπέτα στη Φιλαρμονική του Δήμου Κοζάνης, ενώ παράλληλα σπούδαζε ανώτερα θεωρητικά στο Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης. Αποφοίτησε από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου στην κατεύθυνση εκτέλεσης, στο όργανο της τρομπέτας, με καθηγητές τους: Σωκράτη Άνθη, Δήμο Δημητριάδη, Δημήτρη Καλαντζή, Γιώργο Κοντραφούρη, κ.ά. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια με τους: Tim Hagans, Rex Richardson, Markus Stockhausen, Hans Gansch, Reinhold Friedrich, James Thompson, Frits Damrow, Gregory Jones, Chico Freeman, Ron McClure, Mark Murphy, Sheila Jordan, Gilad Hekselman, Sami Amiris, Γιώτη Κιουρτζόγλου, Παναγιώτη Ανδρέου, Κώστα Αναστασιάδη, Πέτρο Κλαμπάνη, κ.ά. Συμμετείχε σε αρκετά μουσικά σύνολα του Ιονίου Πανεπιστημίου, ενώ είναι μέλος διαφόρων Jazz Βands. Διδάσκει τρομπέτα και χάλκινα πνευστά, ανώτερα θεωρητικά και μαθήματα Jazz, σε ωδεία της Δ. Μακεδονίας (Δ.Ω. Κοζάνης, Δ.Ω. Πτολεμαΐδας), αλλά και σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας).

Βασίλης Σαΐτης

O Βασίλης Σαΐτης κατέχει, από το 2002, τη θέση του Α’ Κορυφαίου στα βιολοντσέλα στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Σπούδασε τσέλο στη Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου αποκτώντας τα πτυχία Bachelor of Music (2000) και Master of Music (2003). Για πέντε χρόνια (1995-1999) εκπροσώπησε, κατόπιν πανερωπαϊκού διαγωνισμού, την Ελλάδα στην Ορχήστρα Νέων Ευρωπαϊκής Ένωσης, την τελευταία χρονιά ως α’ κορυφαίος, και εμφανίστηκε σε ιστορικές αίθουσες όπως η Φιλαρμονική στο Βερολίνο και το Royal Albert Hall στο Λονδίνο. Ως σολίστ εμφανίζεται τακτικά με τις σημαντικότερες ελληνικές ορχήστρες. Έχει δώσει ρεσιτάλ και έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα, την Αγγλία και τη Γαλλία. Είναι μέλος του dissonArt ensemble, με το οποίο έχει περιοδεύσει σε Ελλάδα, Κύπρο, Γερμανία, Αυστρία, Ιταλία, Δανία και Ελβετία.

Δημήτρης Τασούδης

Γεννήθηκε το 1980 στη Θεσσαλονίκη. Αρχικά, σπούδασε πιάνο με τη Σοφία Ζουμή, μεταξύ άλλων, και τύμπανα με τον αδερφό του, Θάνο. Διπλωματούχος κλασικών κρουστών και σύνθεσης από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. και του αντίστοιχου του Πανεπιστημίου του Γιορκ της Αγγλίας (MA στην κατεύθυνση Σύγχρονων Σπουδών). Υπήρξε μαθητής του Νίκου Σιδηροκαστρίτη. Είναι διορισμένος στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση διδάσκοντας κρουστά και ενορχηστρώνοντας για σύνολα στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης. Επίσης είναι υποψήφιος διδάκτορας του ΠΑΜΑΚ, με επιβλέποντα τον Πέτρο Βούβαρη, ερευνώντας τη μετωνυμία και τη μεταφορά στη μουσική για τον κινηματογράφο. Γράφει μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.