Διακοπές για κάθε γούστο και βαλάντιο στη μαγευτική Σκιάθο



aehgA3H5HJQ5E4HJ54456JU

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός πως τα τελευταία χρόνια ο τουρισμός στην Ελλάδα γνωρίζει αξιοσημείωτη άνοδο, με τις αφίξεις κάθε χρονιάς να ξεπερνούν κατά πολύ εκείνες της προηγούμενης και όλους τους κατοίκους του πλανήτη να ονειρεύονται να ζήσουν λίγες στιγμές στη γειτονιά μας – και ειδικά στα νησιά μας.

Επιπλέον, κάτι το γεγονός ότι, ελέω μνημονίων, έχουμε γίνει πιο ανταγωνιστικοί, χωρίς πάντως να έχουμε απολέσει τον επαγγελματισμό και τα πλεονεκτήματά μας, κάτι η κατάσταση που επικρατεί στα κοντινά μας κράτη και ιδιαίτερα στη γειτονική Τουρκία, η Ελλάδα σήμερα συγκεντρώνει τη «μερίδα του λέοντος» όσων προτιμούν τη λεκάνη της Μεσογείου ως τουριστικό προορισμό.

Όλοι αυτοί οι παράγοντες έχουν μεγαλώσει την «πίτα» του τουριστικού προϊόντος και πλέον οι επιλογές δεν περιορίζονται στο δίλημμα «Μύκονο ή Σαντορίνη;» που ακουγόταν τα προηγούμενα χρόνια.

Αρκετοί ξένοι αλλά και ντόπιοι τουρίστες, ιδιαίτερα Βορειοελλαδίτες και Θεσσαλοί, έχουν «ανακαλύψει» τα τελευταία χρόνια τη Σκιάθο, τη βασίλισσα των Σποράδων, που μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν συνδεδεμένη με την κορυφαία λογοτεχνική προσωπικότητα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, κάτι που αποτελεί μάλλον περιοριστική άποψη για ένα νησί με τόσα χαρίσματα και ομορφιές.

Εκείνο που προσελκύει εξαρχής το μάτι του επισκέπτη της Σκιάθου είναι η διαφορά της από τα κυκλαδονήσια που πιθανόν έχει γνωρίσει πρωτύτερα. Εδώ «πρωταγωνιστής» δεν είναι ο βράχος, όπως στη Σαντορίνη, τη Μύκονο, τη Φολέγανδρο και τα άλλα νησιά των Κυκλάδων. Εδώ το τυρκουάζ χρώμα της θάλασσας και το πράσινο της πυκνής βλάστησης των πεύκων συνεργάζονται αρμονικά για να φιλοτεχνήσουν έναν πίνακα χάρμα οφθαλμών.

Δεν είναι όμως μόνο η φύση που μπορεί να απολαύσει ο τουρίστας, αλλά και οι υπηρεσίες στα προσεγμένα ξενοδοχεία και τα υπόλοιπα καταλύματα που αφθονούν στο νησί. Πολύ κοντά στη θάλασσα, αλλά όχι εις βάρος του φυσικού περιβάλλοντος, βρίσκονται πολλά πολυτελή ξενοδοχεία που τα προτιμά ο «ποιοτικός», όπως λέγεται, τουρισμός. Πρόκειται για ξένους, κυρίως Βορειοευρωπαίους, τουρίστες που δεν έχουν (ακόμα…) το δικό τους εξοχικό στον νησί και προτιμούν τα ακριβά ξενοδοχειακά συγκροτήματα που έχουν «φάτσα» τη θάλασσα.

Υπάρχουν όμως και τα φθηνότερα καταλύματα που τα προτιμούν οι Έλληνες και τα οποία έχουν όλα τα κομφόρ σε κάθε δωμάτιό τους. Ειδικά η Χώρα του νησιού είναι γεμάτη από τέτοιες επιχειρήσεις που έχουν προσιτές τιμές και προσφέρουν φιλόξενο περιβάλλον.

Όσο για τη διασκέδαση, η Σκιάθος είναι σίγουρα η πρωτεύουσα των Σποράδων και σε ό,τι αφορά τη νυχτερινή ζωή των επισκεπτών της. Ειδικά η προκυμαία της, αλλά και το Παλιό Λιμάνι, συναγωνίζονται άνετα τα πιο «σκληροπυρηνικά» νησιά στον τομέα αυτόν.

Το μόνο ίσως «αρνητικό» στη νυχτερινή διασκέδαση της Σκιάθου είναι το ότι θα πρέπει να κάνετε σωστή διαχείριση χρόνου, γιατί θα πρέπει να ξεκινήσετε νωρίς την επόμενη μέρα για να γνωρίσετε τις αμέτρητες παραλίες της, με κορυφαίες τις εξωτικές Κουκουναριές και τα σπάνιας ομορφιάς βοτσαλωτά Λαλάρια, τα οποία προσεγγίζει κανείς από θαλάσσης.

Οι πρώτες σας διακοπές στη Σκιάθο σίγουρα θα έχουν… αναγνωριστικό χαρακτήρα, ώστε να ξέρετε πού θα πάτε την επόμενη φορά που –σίγουρα– θα τις ξαναεπισκεφτείτε. Ακόμα και την πρώτη φορά όμως θα νιώσετε προκαταβολικά την πίκρα της νοσταλγίας, καθώς οι μέρες θα πλησιάζουν προς την αναχώρηση…

Πηγή αρθρογραφίας: Hotels SkiathosMystery.Com

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.