Πρεμιέρα του Ορατορίου «Οι επτά Τελευταίοι Λόγοι στον Σταυρό» στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Πτολεμαΐδα η πόλη γιορτάΖΕΙ»arujhzrujrsusr56usr5ur6sΤο Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας σας καλεί στην πρεμιέρα του Ορατορίου «Οι επτά Τελευταίοι Λόγοι στον Σταυρό» η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ “Πτολεμαΐδα η πόλη γιορτάΖΕΙ”, την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017, στις 8 μ.μ. στο αμφιθέατρο του σχολείου.

Ο συνθέτης και καθηγητής του σχολείου Παναγιώτης Δημόπουλος θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του Μακαριστού Επισκόπου Σερβίων και Κοζάνης Διονυσίου Ψαριανού, 20 χρόνια μετά το θάνατό του, συνέθεσε το θρησκευτικό αυτό Δράμα (Ορατόριο) για τα Ευρωπαϊκά Μουσικά Σύνολα με την συμφωνική ορχήστρα και χορωδία του σχολείου. Το κείμενο που θα παρουσιαστεί θα περιέχει επίσης εμβόλιμες επεξεργασίες και εναρμονίσεις επτά Αίνων που μελοποίησε ο ίδιος ο Διονύσιος.

Το έργο θα διευθύνει ο συνθέτης Παναγιώτης Δημόπουλος ενώ την προετοιμασία των μουσικών συνόλων ανέλαβαν οι καθηγήτριες του σχολείου Χριστίνα Τσίγκα, Νικολέτα Παπάζογλου και Ευθυμία Τσιούρα.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Ο Διευθυντής του
Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας

Μαμάτσιος Γεώργιος
ΠΕ01 Θεολόγος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.