Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού στην Πτολεμαΐδα



sr6uiw56ijw56iw5ikw57ikwe657ik655y6

Για 7η χρονιά η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης & Αποχέτευσης Εορδαίας και το Σωματείο Εργαζομένων αυτής τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Νερού που έχει ορισθεί η 22α Μαρτίου κάθε έτους.

Η φετινή δράση ήταν ξεχωριστή γιατί πραγματεύονταν την προσπάθεια παρουσίασης του Υδραγωγείου της πόλης με τα μάτια των μικρών παιδιών, τα οποία προσέγγισαν το θέμα «ΤΟ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ ΩΣ ΜΝΗΜΕΙΟ» και αποτύπωσαν τις ιδέες τους σε εξαιρετικές δημιουργίες (μακέτες, ζωγραφιές, αφίσες, ποιήματα, τραγούδια, επιτραπέζιο παιχνίδι, παζλ, ιστορία για το υδραγωγείο, ιστορία- μυθιστόρημα κλπ).

Πολύτιμη ήταν η βοήθεια στην προσπάθεια υλοποίησης της δράσης μας, της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Αναστασίας Σολαχίδου καθώς και των Σχολικών Συμβούλων της 3ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης κ. Ελένης Μπαμπίλα και της 4ης κ. Δημήτριου Πλωμαρίτη.

Οι δημιουργίες των μαθητών των τελευταίων τάξεων, από τα επτά (7) Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Εορδαίας, τα οποία συμμετείχαν στην δράση μας, εκτέθηκαν και προβλήθηκαν στην χθεσινή Εκδήλωση, η οποία έλαβε χώρα στην αίθουσα του «Κέντρου Διάσωσης, Ανάδειξης και Διάδοσης του Πολιτισμού των Ελλήνων της Ανατολής», του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας, η οποία βρίσκεται στην οδό Αδύσσης, απέναντι από το Υδραγωγείο.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν με τις δημιουργίες τους αλλά και την παρουσία τους:

Οι μαθητές, των δύο τμημάτων της ΣΤ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας με τους δασκάλους τους κ. Κωνσταντίνο Θεοδωρίδη και κ. Αλέξανδρο Ηλιάδη.
Οι μαθητές, της Ε τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας με την δασκάλα τους κ. Κατερίνα Αναστασιάδου και της ΣΤ τάξης με την δασκάλα τους κ. Κωνσταντινιά Ζανίδου και τον Διευθυντή του σχολείου κ. Γεώργιο Ασπράγκαθο.
Οι μαθητές, της Δ τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας με την δασκάλα τους κ. Δάφνη Στεργιοπούλου, της Ε τάξης με την δασκάλα τους κ. Αναστασία Λιγνίδου και της ΣΤ τάξης με την δασκάλα τους κ. Αθηνά Φώτη, και τον Διευθυντή του σχολείου κ. Ευάγγελο Τσάνη.
Οι μαθητές, των δύο τμημάτων της Ε τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας με τις δασκάλες τους κ. Ελένη Χατζηστεφάνου και κ. Μαρία Βιολάκη.
Οι μαθητές, της ΣΤ τάξης του 9ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας με τον δάσκαλό τους κ. Αρσένιο Αμανατίδη.
Οι μαθητές, της Δ τάξης του 11ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας με τον δάσκαλό τους κ. Απόστολο Μητρούλη.
Οι μαθητές, της Δ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μουρικίου με την δασκάλα τους κ. Πολυξένη Τσίρκα, της Ε τάξης με τον δάσκαλό τους κ. Χρήστο Σουλίδη και της ΣΤ τάξης με τον δάσκαλό τους κ. Παντελή Κετσίδη και τον Διευθυντή του σχολείου κ. Γεώργιο Τσαγκάρη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Δήμαρχος Εορδαίας κ. Σάββας Ζαμανίδης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Ε., η Πρόεδρος των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της περιοχής.
Η φετινή εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην μνήμη των αδικοχαμένων υπαλλήλων της Επιχείρησης Παναγιώτη Σαββουλίδη και Κλεάνθη Παπουλίδη.
Την εκδήλωση παρουσίασε και επιμελήθηκε η κ. Αναστασία Παύλου, μέλος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Ε. η οποία χειροκροτήθηκε θερμά μαζί και με όλους τους συντελεστές, από ένα πολύ ζεστό κοινό.

Τέλος η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης & Αποχέτευσης Εορδαίας και το Σωματείο Εργαζομένων αυτής θέλει δημόσια να πει:

Ένα μεγάλο ευχαριστώ
στο Σύλλογο Ποντίων Πτολεμαΐδας και την πρόεδρό του κ. Σοφία Τουμανίδου για την παραχώρηση της αίθουσας,
στον Αντιδήμαρχο του Δήμου Εορδαίας υπεύθυνο για τα Πολιτιστικά κ. Δημήτριο Πολυχρονίδη για την διάθεση των μηχανημάτων για την οπτικοακουστική κάλυψη της εκδήλωσης,
στον Όμιλο Επιχειρήσεων ΤΟΤΤΗ για την προσφορά του,
στον φωτογράφο της πόλης μας κ. Σάββα Βουνοτρυπίδη για την εθελοντική του διάθεση να τραβήξει την αναμνηστική φωτογραφία των παιδιών μπροστά στο ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ αποτυπώνοντας για πάντα την στιγμή.

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους όσους με οποιονδήποτε τρόπο βοήθησαν να πραγματοποιηθεί η εκδήλωσή μας.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου.

ΑΠΟ ΤΗ Δ.Ε.Υ.Α.Ε.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.