Ο Δήμος Εορδαίας συμμετέχει και στηρίζει την «Ώρα της Γης» και το «Let’s Do It Greece»

ptolemaida_aerofotografia

Ο Δήμος Εορδαίας συμμετέχει και στηρίζει την ‘ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ’ κλείνοντας το Δημοτικό φωτισμό για μία ώρα το Σάββατο 25 Μαρτίου 2017 από τις 7 έως τις 8 μ.μ. στην Κεντρική Οδό της 25ης Μαρτίου και σε άλλες Οδούς της Πόλης της Πτολεμαϊδας.

Για ένατη συνεχόμενη χρονιά η Ελλάδα συμμετέχει στην παγκόσμια εκστρατεία του WWF ενάντια στην κλιματική αλλαγή, που έχει χαρακτηριστεί ως «το μεγαλύτερο συμμετοχικό γεγονός στον πλανήτη».

Κάθε χρόνο η Ώρα της Γης λαμβάνει και έναν ξεχωριστό χαρακτήρα. Το 2009, όπου οι Έλληνες συμμετείχαν με πρωτοφανή ενθουσιασμό, η εκστρατεία εστίασε τη δυναμική της στην Κοπεγχάγη. Ένα χρόνο αργότερα και μετά τις άκαρπες διαπραγματεύσεις στην πρωτεύουσα της Δανίας, η Ώρα της Γης ήρθε να μας υπενθυμίσει ότι όταν χάνεται μια μάχη δεν χάνεται και ο πόλεμος.

Μετά από τόσα χρόνια όλο και πιο δυναμικής παγκόσμιας ανταπόκρισης η Ώρα της Γης έγινε θεσμός και ένας απλός τρόπος να αποδείξουμε ότι πέρα από γεωπολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές διαφορές, παραμένουμε πολίτες ενός κοινού τόπου. Του πλανήτη Γη.

Φέτος λοιπόν, το Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017, στις 7 μ.μ., ο Δήμος Εορδαίας, σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Κωνσταντίνο Σερσέμη , θα είναι «παρών» στην παγκόσμια εκστρατεία για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Υπενθυμίζεται ότι η κοινή παγκόσμια αποστολή του WWF είναι:

Να σταματήσει την υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος του πλανήτη και να προάγει ένα μέλλον στο οποίο οι άνθρωποι θα ζουν σε αρμονία με την φύση, μέσω:
·         Της προστασίας της βιοποικιλότητας
·         Της προώθησης της βιώσιμης διαχείρισης των ανανεώσιμων φυσικών πόρων
·         Της μείωσης της ρύπανσης και της άσκοπης κατανάλωσης

Ο Δήμος Εορδαίας , η Αντιδημαρχία καθαριότητας & περιβάλλοντος και η Δημοτική Κοινότητα Πτολεμαϊδας  συμμετέχουν και φέτος ενεργά στην μεγαλύτερη εθελοντική καμπάνια περιβαλλοντικού καθαρισμού – εξωραϊσμού <<Let’s Do It World>> και στο ελληνικό σκέλος << Let’s Do It Greece>>.

«Την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 και ώρα 11 το πρωί  καθαρίζουμε το Δρόμο προς το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο    Πτολεμαΐδας . Καλούμε όλους τους πολίτες και τους φορείς να στηρίξουν με την παρουσία τους αυτή την περιβαλλοντική δράση».

Τόπος συγκέντρωσης και αφετηρία το Δημαρχείο Πτολεμαϊδας .

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.