Η ανάγνωση ποιημάτων από όλους τους συμμετέχοντες στην Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνηςi6kr5sk65rsjk654asj54ahjsrjt

Στην «Ποίηση στις πλατείες του κόσμου» ήταν αφιερωμένη η φετινή εκδήλωση του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 21 Μαρτίου 2017, στην αίθουσα του Λαογραφικού Μουσείου Κοζάνης.

Μεταξύ άλλων, διάβασαν ποιήματα δικά τους ή άλλων ποιητών, κατά κύριο λόγο για τις πλατείες του κόσμου οι, Άννα Κουστινούδη συγγραφέας – διδάκτωρ Αγγλικής γλώσσας στο ΑΠΘ, Μιχάλης Πιτένης συγγραφέας – δημοσιογράφος, Νίκος Κουρού σκηνοθέτης – ηθοποιός, Γιώργος Δελιόπουλος συγγραφέας – φιλόλογος, Ολυμπία Τσικαρδάνη ποιήτρια – φιλόλογος, Αντώνης Μαυρίδης δημοσιογράφος ΕΡΤ, Δημήτρης Παπακωνσταντίνου ποιητής – φιλόλογος, Στάθης Νατσιός ηθοποιός, Σεβαστή Κωνσταντινίδου θεολόγος, Κώστας Κοκόλης μηχανικός, Γρηγόρης Δουγαλής, Ελένη Σαββίδου φιλόλογος, Simba Narduci – Βαϊνά, Δήμητρα Καραγιάννη δημοσιογράφος – φιλόλογος κ.α., με συντονιστή τον βασικό εμπνευστή και «αρχιτέκτονα» της δομής της όλης εκδήλωσης Β.Π.Καραγιάννη (όχι μόνο της παρούσης, αλλά και αυτών της τελευταίας …20ετίας). Που μας μετέφερε (Η. Κουτσούκου, προέδρου Εταιρείας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης) ότι, «χαιρετισμός στην ποίηση σημαίνει πως γνωρίζεις πως γεννήθηκες υγρός, βγήκες με μεγάλο κόπο στη στεριά και θέλεις να πετάξεις…»

Στις μουσικές παρενθέσεις της εκδήλωσης συμμετείχαν, στο τραγούδι η σοπράνο Άννα Παπαδοπούλου και στο πιάνο η Αντιγόνη Ντουσιοπούλου, ενώ στο ξεκίνημα ακούστηκαν και τα «ανοιξαντάρια» (εκκλησιαστικοί ύμνοι) από τριμελή ομάδα ιεροψαλτών.

Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν το περιοδικό «Παρέμβαση», ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Ν. Κοζάνης και το ΣΥΝ-Βιβλιοπωλείο.

ΥΓ. Δείτε στο video 46:37, την ανάγνωση ποιημάτων από όλους τους συμμετέχοντες…

mikrovalto.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.