Ανεξόφλητοι οι Κροκοπαραγωγοί της Κοζάνης για την παραγωγή του 2015 – Τι απαντά ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Νίκος Πατσιούρας



krokos_topio49578y6489

Ανεξόφλητοι μέχρι και σήμερα παραμένουν οι Κροκοπαραγωγοί της Κοζάνης σχετικά με την παραγωγή που παρέδωσαν στον Αναγκαστικό Συνεταιρισμό από το 2015.

Έχοντας λάβει μέχρι στιγμής το ποσό των 1.100 ευρώ σε 4 δόσεις, ενώ όπως αναφέρουν, δεν γνωρίζουν πότε θα εξοφληθούν αλλά και με ποια τιμή. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι ίδιοι στο KOZANILIFE.GR, η πληρωμή τους μέχρι σήμερα για την παραγωγή του 2015 περιελάμβανε την 1η δόση στα 500 ευρώ τα Χριστούγεννα του 2015, την 2η δόση 300 ευρώ το Πάσχα του 2016, την 3η δόση 200 ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2016 και τέλος 100 ευρώ τον Οκτώβριο του 2016, ενώ δεν έχουν ενημερωθεί για την τελική τιμή που θα κλείσει η παραγωγή του 2015.

Από την περσινή τους παραγωγή (2016), έχουν πάρει μέχρι στιγμής μία προκαταβολή των 400 ευρώ, μη γνωρίζοντας φυσικά τι μέλλει γενέσθαι, αφού παραμένουν ανεξόφλητοι για την προπερσινή τους παραγωγή.

Έπειτα από σχετική επικοινωνία που είχαν οι παραγωγοί με τον Συνεταιρισμό, μας μεταφέρουν ότι δεν έλαβαν καμιά απάντηση για το πότε θα πραγματοποιηθεί η εξόφλησή τους.

Επίσης μεταφέρουν σχετικά ερωτήματα για το πώς είναι δυνατόν ένα τόσο ανάρπαστο προϊόν όπως είναι ο κρόκος, να υπάρχει τόσο σοβαρό πρόβλημα με την εξόφληση της παραγωγής τους.

Το KOZANILIFE.GR επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών κ. Νίκο Πατσιούρα ο οποίος επισήμανε τις δυσκολίες που υπάρχουν από το 2015 όσο αφορά την εξόφληση των παραγωγών.

«Ο κρόκος στους εμπόρους και γενικότερα στην αγορά πωλείται σιγά σιγά. Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς οι έμποροι αποπληρώνουν για το προϊόν που παρέλαβαν. Όταν μαζεύονται τα χρήματα και είμαστε έτοιμοι, αμέσως τα καταβάλουμε στους παραγωγούς. Αυτή τη στιγμή περιμένουμε να έρθουν και κάποια ακόμη χρήματα από τις πωλήσεις που κάναμε ώστε να καλύψουμε όλη την εξόφληση του 2015. Δεν έχουμε κανένα λόγο να βασανίζουμε τους παραγωγούς μας και να μη τους πληρώνουμε».

Ενώ συμπλήρωσε, κλείνοντας:

«Πριν τα capital controls ο Συνεταιρισμός δανειζόταν από τις τράπεζες κάποιο ποσό το οποίο κατέβαλε σαν προκαταβολή στους παραγωγούς και αντιστοιχούσε στο μεγαλύτερο μέρος της σοδειάς τους. Δεν υπήρχε κανένα απολύτως πρόβλημα. Το ποσό του δανείου αυτή τη στιγμή είναι ασήμαντο ώστε να μπορέσει να αποπληρώσει τους παραγωγούς. Οι προκαταβολές, πλέον, πραγματοποιούνται από τα χρήματα των πωλήσεων που έρχονται στον Συνεταιρισμό. Από τον Συνεταιρισμό όλα αυτά τα χρόνια δεν έχασε κανένας χρήματα. Αντιλαμβανόμαστε ότι ο κόσμος είναι οικονομικά πιεσμένος και έχει πολλές ανάγκες. Μόλις συγκεντρώσουμε τα απαραίτητα χρήματα, θα τα καταβάλουμε στους παραγωγούς».

Ν.Α. για το KOZANILIFE.GR

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Ανεξόφλητοι οι Κροκοπαραγωγοί της Κοζάνης για την παραγωγή του 2015 – Τι απαντά ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Νίκος Πατσιούρας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.