Πλώρη για τον Παγκόσμιο διαγωνισμό στην Ισπανία βάζει η ομάδα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Tyφoon Moto Racing Team



tyfoon_23456245645yqht

Συστάθηκε για δεύτερη φορά η ομάδα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Tyφoon Moto Racing Team, βάζοντας πλώρη για την κατασκευή της νέας βενζινοκίνητης μηχανής, με υψηλούς στόχους και πολύ καλούς οιωνούς!

Οι επικεφαλής καθηγητές της ομάδας για ακόμη μια φορά είναι οι κ. Γιαγκόπουλος Δημήτρης και ο κ. Νενές Γιώργο.

Για δεύτερη φορά η ομάδα Μηχανολόγων Μηχανικών Tyφoon MotoRacing Team του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, αναλαμβάνει δράση για την κατασκευή της νέας μηχανής, προκειμένου να συμμετάσχουν στον παγκόσμιο διαγωνισμό στην Ισπανία.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο του 2018, ενώ η νέα ομάδα του Πανεπιστημίου έχει συσταθεί εδώ και τέσσερις μήνες περίπου.

Όπως μας μεταφέρει ο κ. Γιάννης Σαμαράς, φοιτητής και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων & Marketing, η ομάδα απαρτίζεται από 25 φοιτητές, χωρισμένους σε 8 τομείς και δουλεύουν πυρετωδώς για να κατασκευάσουν τη νέα μοτοσυκλέτα αγωνιστικού τύπου.

Η ομάδα Tyfoon Moto Racing Team, συστάθηκε για πρώτη φορά το 2015, με σκοπό να εκπροσωπήσει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στον Παγκόσμιο διαγωνισμό. Η μηχανή που κατασκεύασε η ομάδα του Πανεπιστημίου, είναι η μοναδική προς το παρόν που εκπροσώπησε την Ελλάδα σε έναν τέτοιο διαγωνισμό, ενώ κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, η μηχανή κέρδισε τις εντυπώσεις για τις καινοτομίες της, κατακτώντας τη δεύτερη θέση για τη την εκβιομηχάνιση της, το Bussines plan, την τρίτη θέση στην επιτάχυνση και την 9η συνολική θέση Παγκοσμίως, μεταξύ 36 Πανεπιστημιακών ομάδων.

Οι στόχοι για τη νέα ομάδα του Πανεπιστημίου, όπως δήλωσε ο Γιάννης Σαμαράς στο KOZANILIFE.GR, είναι υψηλοί:

«Οι προσδοκίες μας είναι μεγάλες, γιατί είναι η δεύτερη φορά που συμμετέχουμε στον διαγωνισμό και άρα υπάρχει μία πολύ καλή βάση για να δουλέψουμε με τους καθηγητές αλλά και όλη την ομάδα. Η κατασκευή τη νέας μηχανής βρίσκεται σε ένα αρκετά ικανοποιητικό επίπεδο, δουλεύουμε πυρετωδώς εδώ και δύο μήνες προκειμένου να προκύψουν βελτιώσεις μέσα από την περσινή ανάλυση της μηχανής. Αυτό που θα κρατήσουμε από πέρυσι είναι το σκαρίφημα της μηχανής, ενώ θα γίνουν κάποιες αεροδυναμικές βελτιώσεις λόγω των καινούργιων κανονισμών».

Με του ίδιους καθηγητές να ηγούνται της ομάδας, τον κ.Γιαγκόπουλο Δημήτρη και τον κ.Νενέ Γιώργο, η ομάδα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, βρίσκονται σε πλήρη δράση της κατασκευής της μηχανής, ενώ πλέον ο δρόμος προς την Ισπανία είναι γνωστός.

Οι διακρίσεις που κατέκτησε η περσινή κατασκευή, αποτελεί ένα μεγάλο ατού για την ομάδα, η οποία διαφαίνεται να βάζει υψηλούς στόχους.

Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.