Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για την προσπάθεια τρομοκράτησης εργαζομένων της ΔΕΗ ΑΕ από τη Διοίκησή της



dei_monada-xionia

Η Διοίκηση της ΔΕΗ ΑΕ κάλεσε σε απολογία τρεις μόνιμους εργαζόμενούς της, και 2 οκταμηνίτες, μάλιστα στον ένα οκταμηνίτη έχει επιβληθεί ποινή 4 μέρες αργία.

Οι εργαζόμενοι αυτοί, που είναι κάτοικοι των χωριών Αγ. Δημητρίου – Ρυακίου της ΠΕ Κοζάνης, όπου βρίσκεται και ο ομώνυμος ΑΗΣ, δραστηριοποιούνται μέσα από το «Σύλλογο για την καταπολέμηση της ανεργίας και για την ανάπτυξη της περιοχής Αγ. Δημητρίου – Ρυακίου». Παλεύουν για μόνιμη και σταθερή δουλειά, ενάντια στη μόλυνση του περιβάλλοντος από τη δραστηριότητα της ΔΕΗ, με διάφορους μορφές. Μάλιστα σε μεγάλη κινητοποίηση του Συλλόγου, στις 5/6/2008, ο σημερινός πρωθυπουργός θεώρησε δίκαια, στήριξε τα αιτήματά τους με την εκεί παρουσία του .

Το «αδίκημα», που έκαναν οι εν λόγω εργαζόμενοι ήταν να προσπαθήσουν να μεταφέρουν τα αιτήματα του Συλλόγου, που πάρθηκαν μέσα από συλλογικές διαδικασίες, στον Πρόεδρο της ΔΕΗ, ο οποίος βρισκόταν στην περιοχή. Ζήτησαν συνάντηση πριν την προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου στις 11.2.2017, στο κτήριο της Διοίκησης του ΛΚΔΜ. Υπήρξε άρνηση, όπως άρνηση υπήρξε όλο το προηγούμενο διάστημα, επί έναν ολόκληρο χρόνο, στα επανειλημμένα αιτήματα για συνάντηση.

Για λόγους οι οποίοι δεν είναι κατανοητοί, απαγορεύτηκε στα μέλη του Συλλόγου η είσοδος στον χώρο της συνέντευξης, γεγονός που όξυνε τα πνεύματα με αποτέλεσμα να σημειωθούν εντάσεις, με κύρια ευθύνη της διεύθυνσης της ΔΕΗ Α.Ε.

Στη συνέχεια, η Διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε προχώρησε σε μηνύσεις και σε κλήση σε απολογία των εργαζομένων της, μελών του Συλλόγου που συμμετείχαν στην παρέμβαση.
Να σημειωθεί πως η παραπάνω δίωξη έρχεται σε μια περίοδο που είναι σε εξέλιξη η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ Α.Ε και η συρρίκνωση της αξιοποίησης του λιγνίτη, που θα έχουν καταστροφικές συνέπειες για την περιοχή.

Με βάση τα παραπάνω,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί, τι μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση, ώστε η Διοίκηση της ΔΕΗ ΑΕ, να ανακαλέσει τη μήνυση και την κλήση σε απολογία των εργαζομένων καθώς και την ποινή που επιβλήθηκε σε έναν εξ αυτών, γιατί αποτελεί ωμή απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης και ανοιχτή τρομοκράτηση της δικαιολογημένης κοινωνικής διαμαρτυρίας.

Οι βουλευτές
Σάκης Βαρδαλής
Γιάννης Δελής

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.