Η «Παρέμβαση» στην ΕΡΤ Κοζάνης για μία εκπομπή αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης – Ποιητές του τόπου διάβασαν ποιήματά τους77luyflutydultduldkuydtdky

Ένα ραδιοφωνικό αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα ποίησης πραγματοποίησε την Δευτέρα 20 Μαρτίου το λογοτεχνικό περιοδικό “Παρέμβαση” σε συνεργασία με την ΕΡΤ Κοζάνης, με στόχο την προβολή της ποίησης από τη Δημόσια Ραδιοφωνία.

Ποιητές του τόπου, που έχουν εκδώσει ποιητικές συλλογές, διάβασαν ποιήματά τους και μίλησαν για τη σχέση τους με την ποίηση.

Συμμετείχαν οι: Γιώργος Δελιόπουλος, Δημήτρης Παπακωνσταντίνου, Γιάννης Γιαννακόπουλος, Simba Narduci – Βαϊνά, Δήμητρα Καραγιάννη. Επίσης, ο Νίκος Κουρού διάβασε ποιήματα της Ολυμπίας Τσικαρδάνη.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης γιορτάζεται από το 1998. Η Αθήνα και η Κοζάνη ήταν οι πρώτες πόλεις στην Ελλάδα που γιόρτασαν τότε για πρώτη φορά την ημέρα αυτή.

Έκτοτε, το περιοδικό «Παρέμβαση» την γιορτάζει στην Κοζάνη κάθε χρόνο.

Σήμερα, Τρίτη 21 Μαρτίου, ώρα 7.30 μ.μ., στο Λαογραφικό Μουσείο, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την ημέρα ποίησης, με αναγνώσεις ποιημάτων.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.