Στην Κοζάνη η 5η συνάντηση των ΔΗΠΕΘΕ της Εγνατίας οδού

c4y67364a632a64ca64

Το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης διανύει φέτος, το ιστορικό, 20ο έτος λειτουργίας του. Στην προσπάθειά μας να ενδυναμώσουμε και να αναβαθμίσουμε τον ρόλο μας ως φορέας πολιτισμού στην Περιφέρεια μας, μέσα από την ισχυροποίηση της συνεργασίας μας με το δίκτυο των ΔΗΠΕΘΕ της Εγνατίας Οδού, οργανώνουμε την 5η συνάντηση των Δηπεθε της Εγνατίας οδού πρόκειται για ένα διήμερο συνέδριο εργασίας που θα διεξαχθεί στην Κοζάνη από τις 17 μέχρι τις 19 Μαρτίου 2017.

Κατά την διάρκεια του διημέρου, θα γίνει ένας απολογισμός δράσεων του Δικτύου και οι συμμετάσχοντες θα έχουν την ευκαιρία να καταθέσουν τις ιδέες και απόψεις τους, αλλά και να αναζητήσουν στρατηγικές και γόνιμες συνεργασίες, μέσω ενός δημιουργικού και ουσιαστικού διαλόγου.

Το Δίκτυο των «ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ της Εγνατίας οδού» πραγματοποίησε τέσσερεις συναντήσεις:

1η. Στην Καβάλα, στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου 2015, όπου αποφασίσθηκε η ίδρυση του δικτύου με το διακριτό τίτλο «Τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της Εγνατίας Οδού».

2η. Στη Βέροια, 19 και 20 Ιανουαρίου 2016 επικυρώθηκε το δίκτυο με τον διακριτό τίτλο «Τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της Εγνατίας Οδού» με υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας.

3η. Στις Σέρρες, 20 και 21 Μαΐου, 2016, στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου κατατέθηκαν προτάσεις κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών από τις Διοικήσεις των έξι ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

4η. Στα Ιωάννινα στις 24 και 25 Μαίου 2016.

Το Πρωτόκολλο Συνεργασίας, υπογράφτηκε, τον Ιανουάριο του 2016 και αποτελεί μία δήλωση προθέσεων εκ μέρους των διοικήσεων των συμμετεχόντων φορέων, αλλά ταυτόχρονα σηματοδοτεί την έναρξη μιας ουσιαστικής δουλειάς για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση κοινών δράσεων με εκπαιδευτικό, καλλιτεχνικό και γενικότερα πολιτιστικό περιεχόμενο.Το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης εκπροσώπησε η πρώην Πρόεδρος Μελίνα Ηλικίδου.

Η συμπαραγωγή των ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και Ιωαννίνων της παράστασης “Χορεύοντας στη Λούνασα” σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη καθώς και η ουσιαστική συνεργασία των καλλιτεχνικών συντελεστών, αποδεικνύει και στην πράξη πόσο σημαντικές είναι στη σημερινή εποχή οι συνέργειες, με πολλαπλά οφέλη για την κάθε περιοχή, για την πόλη μας και την προώθηση και ανάδειξη του πολιτισμού.

Υπενθυμίζεται ότι στο δίκτυο των «ΔΗΠΕΘΕ της Εγνατίας Οδού» συμμετέχουν τα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα των Ιωαννίνων, της Κοζάνης, της Βέροιας, των Σερρών, της Καβάλας και της Κομοτηνής.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.