Το Συνδικάτο Οικοδόμων καταγγέλλει την προκλητική παρουσία της αστυνομίας στο εργοτάξιο της κατασκευής της 5ης Μονάδαςdei_monada-xionia

Και ενώ η τρομοκρατία εντός του εργοταξίου καλά κρατεί, με τους εργοδότες να απειλούν και να εκβιάζουν πως όποιος εργαζόμενος οργανωθεί στο Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων στην Κατασκευή της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V θα απολυθεί, άλλη μια προκλητική ενέργεια της ΤΕΡΝΑ έρχεται να συμπληρώσει το πάζλ, το οργανωμένο σχέδιο που υπάρχει απέναντι στο Συνδικάτο και το νέο Σωματείο των εργαζομένων. Σχέδιο που έχει ως στόχο να θέσει τους πρωτοπόρους εργάτες εκτός εργασίας, να περιορίσει την αγωνιστική διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων με οποιοδήποτε τρόπο και μέσο. Σχέδιο που έχει ως στόχο να επικρατήσει μέσα στο εργοτάξιο μαύρη σκλαβιά, ομηρία των εργαζομένων, χωρίς μέτρα ασφάλειας, με εξευτελιστικά μεροκάματα, κλεμμένες υπερωρίες, με απώτερο σκοπό να βγαίνουν τα κέρδη της ΤΕΡΝΑ χωρίς να κουνιέται φύλλο.

Με φθηνές δικαιολογίες του τύπου «δεν μας ενημερώσατε ότι θα έρθει για παρέμβαση το Συνδικάτο», η ΤΕΡΝΑ κάλεσε την αστυνομία στο εργοτάξιο να «επιβάλλει την τάξη» απέναντι στο Συνδικάτο. Σαφώς και είστε γελασμένοι πως τέτοιες ενέργειες μπορούν να τρομοκρατήσουν ή να εμποδίσουν την δράση του Συνδικάτου Οικοδόμων Κοζάνης. Οι εργαζόμενοι στην κατασκευή της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V, οι εργαζόμενοι στο Νομό Κοζάνης ας βγάλουν τα συμπεράσματα τους από τέτοιες ενέργειες και ποιον εξυπηρετούν.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων θα δώσει όλες τις δυνάμεις για την οργάνωση των εργαζομένων στο Σωματείο τους. Θα συμβάλλει στην διεκδίκηση εκείνων των εργασιακών δικαιωμάτων που σήμερα καταπατούν οι μεγαλοκατασκευαστές και οι κυβερνήσεις που τους στηρίζουν. Θα αξιοποιήσει όλους τους τρόπους και όλα τα μέσα για να σηκώσουν οι εργαζόμενοι το κεφάλι, να ορθώσουν το ανάστημα τους απέναντι σε αυτούς που τους εκμεταλλεύονται καθημερινά.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.