Ο Γιάννης Σιδέρης για την κατάργηση του εθίμου της συγκέντρωσης των φανών την Καθαρά Δευτέρα στο πάρκο του Αγίου Δημητρίουgligfyulyluglygugl

Καθαρά Δευτέρα: Κάθε πέρυσι και καλύτερα

Πώς αλλιώς θα χαρακτηρίσει κάποιος την ολοσχερή κατάργηση του ιστορικού εθίμου που πάει δεκαετίες, εκατονταετίες πίσω στο χρόνο, να συγκεντρώνονται την Καθαρά Δευτέρα στο πάρκο του Αγίου Δημητρίου όλοι οι φανοί και με το κοινό γλέντι να σηματοδοτούν την ολοκλήρωση της Αποκριάς.

Η αλήθεια είναι πως το έθιμο αυτό έφθινε τα τελευταία χρόνια και δεν συγκέντρωνε όλους τους φανούς με τα όργανα, όπως τον παλιό καλό καιρό. Όμως από την κατάσταση αυτή περάσαμε στην περσινή, όπου η συγκέντρωση των φανών έγινε μία εβδομάδα αργότερα και στην φετινή όπου το έθιμο αγνοήθηκε εντελώς.

Ζητούμενο είναι, χρόνο με το χρόνο να κάνουμε ένα βήμα μπροστά και να βελτιώσουμε την κατάσταση, διατηρώντας και αναβιώνοντας τα έθιμα και όχι να συμβάλλουμε με τις προσωπικές επιλογές μας στην εξαφάνισή τους, ακυρώνοντας ό,τι δεν μας αρέσει.

Και εάν η φετινή αποκριά ήταν πετυχημένη, οφείλεται κατά 70% στους συμμετέχοντες και κατά το υπόλοιπο στον ΟΑΠΝ και στην κα Φτάκα. Είναι καιρός λοιπόν να κρατήσουμε τις προσωπικές μας πεποιθήσεις για τον εαυτό μας και συνδράμουμε από κοινού, λαός και κολωνάκι, στην διατήρηση και αναζωπύρωση των από ετών εθίμων της Αποκριάς.

Του Γιάννη Σιδέρη

6 σχόλια στο άρθρο “Ο Γιάννης Σιδέρης για την κατάργηση του εθίμου της συγκέντρωσης των φανών την Καθαρά Δευτέρα στο πάρκο του Αγίου Δημητρίου

    1. Σ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΦΡΑΖΕΤΕ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΕΘΙΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΑΠΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΟΖΑΝΙΤΕΣ

  1. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΡΙΝΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙ! ΜΗ ΜΑΛΩΝΕΤΕ… ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΘΙΞΕΙ, ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ. ΕΛΕΟΣ!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.