Ανακοίνωση του ΚΚΕ Κοζάνης για τις ενέργειες της Διοίκησης του Μποδοσάκειου – Μαμάτσειου



mamatsio_koz

Το ΚΚΕ θεωρεί απαράδεκτες της ενέργειες της Διοίκησης του Μποδοσάκειου- Μαμάτσειου (πλην μιας αρνητικής ψήφου αναπληρωματικού μέλους) που αντί να διεκδικήσει την πλήρη κάλυψη με ειδικευμένους ιατρούς την λειτουργία του ΤΕΠ Μποδοσάκειου αλλά και συνολικά του Νοσοκομείου, περικόβει άλλες θέσεις (ειδικευμένου ιατρού ΕΣΥ, ειδικότητας Οφθαλμολογίας και ειδικευμένου ιατρού ΕΣΥ, ειδικότητας ΩΡΛ ) για να καλυφθούν τα κενά στο ΤΕΠ. Τουλάχιστον και τα προσχήματα της διοίκησης των Νοσοκομείων είναι προκλητικά όπως ότι η παραπάνω ειδικότητες που κόβονται υπάρχουν στην Κοζάνη, στα 30 χιλιόμετρα .

Τέτοιες διοικήσεις πάντως έχει ανάγκη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, όπως και όλοι οι υπόλοιποί που έχουν υποβαθμίσει την δημόσια υγεία, που όπως λέει βρίσκει και λύσεις για να μην επιβαρύνει και τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ιδιαίτερα επιζήμιες για τους εργαζόμενους και το λαό είναι οι απόψεις που εκφράζονται από μεμονωμένους ανθρώπους του χώρου της υγείας που χαρακτηρίζουν τις μεθοδεύσεις αυτές «αναγκαίο κακό» ή ότι «τα μνημόνια επιβάλλουν να μην συσταθούν νέες θέσεις». Εξίσου αντιδραστικές και μακριά από τα συμφέροντα των εργαζομένων είναι οι απόψεις για ένα νοσοκομείο στην ΠΕ Κοζάνης.

Η ακολουθούμενη πολιτική υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης της Υγείας, από όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις, έχει ως αποτέλεσμα και το ΓΝ Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο» αλλά και το ΓΝ Κοζάνης «Μαμάτσειο» στην ΠΕ Κοζάνης να δυσκολεύονται να καλύψουν στοιχειωδώς τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες και να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία τους.

Οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων και ο λαός στην ΠΕ Κοζάνης δεν πρέπει να δείξουν καμία ανοχή σε τέτοιες ενέργειες και μεθοδεύσεις . Αντίθετα σήμερα πρέπει να πυκνώσουν οι αγώνες και διεκδικήσεις για σύγχρονες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και παροχές δημόσιας και δωρεάν υγείας με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης. Με αυτήν την προοπτική πρέπει να ενισχυθεί η ανάπτυξη της πάλης και της Κοινωνικής Συμμαχίας για να εμποδιστούν και να ανατραπούν τα αντιλαϊκά κυβερνητικά σχέδια στην Υγεία. Για βαθύτερες κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές αλλαγές, χωρίς μονοπώλια και ΕΕ, για να μπορεί ο λαός να αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας για την πρόληψη, τη θεραπεία και την αποκατάσταση της υγείας του.

Το ΚΚΕ απαιτεί:
-Άμεσες προσλήψεις, κάλυψη όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων για την ομαλή λειτουργία όλων των τμημάτων τόσο του «Μαμάτσειου» όσο και του «Μποδοσακειού».
-Άμεσες προσλήψεις, να συμπληρωθούν τα κενά για την λειτουργία των ΤΕΠ Μαμάτσειου και Μποδοσάκειου.
-Αύξηση χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας του Μαμάτσειου- για τη συνέχιση της λειτουργίας και αναβάθμισης των κλινικών και των Μονάδων τους καθώς και για την κάλυψη των αναγκών σε υλικοτεχνική υποδομή.
-Να καταργηθεί κάθε συμμετοχή και πληρωμή για ιατρικές εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα και νοσηλεία, για όσους προσέρχονται να εξεταστούν ή να κάνουν αναγκαίες θεραπείες ή επεμβάσεις, ανεξάρτητα αν είναι ασφαλισμένοι ή ανασφάλιστοι, Έλληνες ή μετανάστες.
-Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλους. Όχι στην ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση της Υγείας. Κατάργηση των χαρατσιών, πληρωμών και κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.