Η Ραχήλ Μακρή για τους μισθούς των Golden Boys του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους



raxilmakri2345664256542

Ραχήλ Μακρή: «Την ώρα που η ΝΔ εξαντλεί την πολιτική αντιπαράθεση στο ποδόσφαιρο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αυξάνει τους μισθούς των Golden Boys του ΟΔΔΗΧ»

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με ντροπιαστική νομοθετική διάταξη σε νομοσχέδιο ενσωμάτωσης κοινοτικής οδηγίας, αυξάνει τις μηνιαίες αποδοχές του γενικού διευθυντή και αναπληρωτή διευθυντή του Ο.Δ.ΔΗ.Χ. στις 8.315,00 € όσες δηλαδή, οι αποδοχές του ανώτατου δικαστή της χώρας.

Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (Ο.Δ.ΔΗ.Χ.) ιδρύθηκε το 1998 σύμφωνα με τις διατάξεις τoυ νόμου 2628/6.7.1998 (ΦΕΚ 151 Α’) με σκοπό την διαχείριση της χρηματοδότησης του Ελληνικού Δημοσίου, την βελτίωση του κόστους δανεισμού και την επίτευξη της καλύτερης δυνατής διάρθρωσης (σύνθεσης και χρονικής διάρκειας) του δημόσιου χρέους ανάλογα με τις ανάγκες της Χώρας και τις διεθνείς οικονομικές συνθήκες.

Για το σκοπό αυτό ο οργανισμός θα λάμβανε σύμφωνα με το άρθρο 1, παρ.2 υπόψη του το εγκεκριμένο από τον Υπουργό Οικονομικών ετήσιο πρόγραμμα κάλυψης των δανειακών αναγκών του δημοσίου.

Με τον ν. 3965/18.5.2011 (ΦΕΚ 113 Α’) αφαιρέθηκε η δυνατότητα να λαμβάνει ο οργανισμός υπόψη του το εγκεκριμένο από τον Υπουργό Οικονομικών ετήσιο πρόγραμμα κάλυψης των δανειακών αναγκών της χώρας και οι αρμοδιότητες του εμπλουτίστηκαν και με την εκτέλεση πράξεων διαχείρισης των ταμειακών διαθεσίμων του Ελληνικού Δημοσίου, διατηρουμένων των λοιπών συναφών αρμοδιοτήτων της διεύθυνσης χρηματοδοτικού προγραμματισμού και διαχείρισης κρατικών διαθεσίμων του ΓΛΚ.

Με την υπ’ αρίθμ. 4446/404/28/11/2012 κοινή ερώτηση μου (http://bit.ly/2lGXIcM) με τον Καπερνάρο Βασίλειο ζητήσαμε από τον αρμόδιο Υπουργό κύριο Στουρνάρα όπως απαντούσε:

1. Για ποιο λόγο ιδρύθηκε ο Ο.Δ.ΔΗ.Χ. και εμπλουτίστηκε μετά από 13 χρόνια και με την αρμοδιότητα της εκτέλεσης πράξεων διαχείρισης των ταμειακών διαθεσίμων του κράτους που ασκούσε μέχρι τότε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

2. Για ποιο λόγο οδηγηθήκαμε στην ίδρυση του οργανισμού και στην παραχώρηση σε αυτόν τόσο σημαντικών αρμοδιοτήτων του ΓΛΚ;

3. Για ποιο λόγο ο έλεγχος της δανειοδότησης του κράτους ανατέθηκε από μια κρατική υπηρεσία σε διορισμένους υπαλλήλους μερικοί εκ των οποίων πρώην στελέχη μεγάλων «οίκων», όπως η Goldman Sachs, η Credit Suisse και η JP Morgan και μάλιστα με αυξημένες αρμοδιότητες;

4. Ποιος ήταν ο ετήσιος μισθός όσων διετέλεσαν γενικοί διευθυντές του ΟΔΔΗΧ συμπεριλαμβανομένων και των τυχών bonus και λοιπών παροχών;

5. Ποια συγκεκριμένη ανάγκη κάλυπτε κάθε φορά ο δανεισμός της χώρας;

6. Βάση ποιων λογιστικών στοιχείων του προϋπολογισμού αποφασιζόταν ο δανεισμός της χώρας;

7. Βάση ποιων παραστατικών αποδεικνύεται ότι ο δανεισμός γινόταν με τον προσφορότερο για την Ελλάδα τρόπο δηλαδή με το μικρότερο κόστος δανεισμού;

Ενώ ζητήθηκε η κατάθεση της λογιστικής απεικόνισης του χρέους της χώρας μας από το 1998 μέχρι σήμερα. Τα λογιστικά στοιχεία του προϋπολογισμού βάσει των οποίων αποφασιζόταν ο δανεισμός.

Τα παραστατικά που αποδεικνύουν ότι ο δανεισμός πραγματοποιούνταν με το μικρότερο κόστος δανεισμού. Ο κ. Στουρνάρας αρνήθηκε να απαντήσει σε οποιοδήποτε από τα ερωτήματα ενώ δεν προσκόμισε κανένα από τα ζητηθέντα στοιχεία.

Οι μάσκες πέφτουν για την συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την κάλυψη Στουρνάρα και των μεθοδεύσεων των προηγούμενων κυβερνήσεων σχετικά με το χρέος.

Με μισθούς μαμούθ ανταμείβουν διορισμένους υπαλλήλους μερικοί εκ των οποίων πρώην στελέχη μεγάλων «οίκων», όπως η Goldman Sachs, η Credit Suisse και η JP Morgan, εταιρειών που μαζί τις κυβερνήσεις έπαιξαν παιχνίδι στις πλάτες ενός λαού προκειμένου να παρουσιάσουν ψευδή στοιχεία για τον δανεισμό στο όνομα του οποίου επί εφτά χρόνια εφαρμόζονται μνημονιακές πολιτικές λιτότητας που οδήγησαν τον ελληνικό λαό στην φτώχεια και την εξαθλίωση.

Ήρθε ο η ώρα ο ελληνικός λαός να αντιληφθεί ότι πρωθυπουργοί και εν δυνάμει πρωθυπουργοί θεωρούν την χώρα γήπεδο και αναλώνουν την άσκηση πολιτικής, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για το ποδόσφαιρο προκειμένου να αποκρύψουν τα εγκλήματα που συντελούν σε βάρος του.

 Ραχήλ Μακρή
Πρώην Βουλευτής Ν. Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.