Προβολές Εθνογραφικών Ντοκιμαντέρ την Παρασκευή 10 Μαρτίου στο Κοβεντάρειο



kozani_zografia

Στο πλαίσιο του Αφιερώματος στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά που οργανώνει ο Δήμος Κοζάνης, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Λαογραφικό – Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας – Θράκης και τον Οργανισμό Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας, θα προβληθούν ντοκιμαντέρ εθνογραφικού περιεχομένου την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017, στις 19:00, στο Κοβεντάρειο. Οι προβολές πραγματοποιούνται από τη Διεύθυνση Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟΑ σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας-Ethnofest ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη. Μετά την ολοκλήρωση των προβολών, θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. Τα ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν είναι:

1. «…Μόνο τον μαντρακά βαστεί…». Η Τηνιακή Μαρμαροτεχνία Σήμερα (Διεύθυνση Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς ΥΠ.ΠΟ.Α., 2014, 11΄).
2. Παραδοσιακοί τρόποι διαχείρισης του νερού στο χωριό Στρώμη (Νικόλας Σφακιανάκης, 16:10΄, 2006).
3. Γκάιντες Λαλούν (Δημήτρης Κιτσικούδης, 2012, 30΄).
4. «Μωμοέρια», (Διεύθυνση Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς ΥΠ.ΠΟ.Α., 2015, 9.30΄).

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.