Ξεκίνησε ο θεσμός του Τοπικού Αστυνόμου και στην Τοπική Κοινότητα Τσοτυλίουs6rsrkskrskrsjrtsjtrsjrtsyrjsk

Με αφορμή την έναρξη του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου στην περιοχή του Τσοτυλίου, σήμερα (07-03-2017) πραγματοποιήθηκε τελετή αγιασμού στο χώρο του πρώην Δημαρχείου Τσοτυλίου, όπου φιλοξενείται ο Τοπικός Αστυνόμος.

O Τοπικός Αστυνόμος επιλαμβάνεται και διεκπεραιώνει ζητήματα καθημερινότητας των πολιτών, ζητώντας αν χρειαστεί τη συνδρομή του οικείου Αστυνομικού Τμήματος στο οποίο υπάγεται διοικητικά. Ασκεί προανακριτικά καθήκοντα, όπως προβλέπονται από τις ισχύουσες διατάξεις και προβαίνει στις άμεσες ανακριτικές πράξεις, μέχρι να επιληφθεί η αρμόδια Υπηρεσία.

Παράλληλα ο Τοπικός Αστυνόμος αναπτύσσει επαφές με υπηρεσίες, φορείς και πολίτες, που έχουν ως σκοπό τη βελτίωση της αστυνομικής και κοινωνικής προσφοράς στην τοπική κοινωνία, κατόπιν προηγούμενης ενημέρωσης του διοικητή της Υπηρεσίας του και λήψη σχετικών οδηγιών.

Επιπλέον με την εφαρμογή του θεσμού δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να ενημερώνονται σχετικά με τη διαδικασία ρύθμισης ζητημάτων που εμπίπτουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην παραπάνω τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Τοπική Κοινότητα Τσοτυλίου του Δήμου Βοΐου παρέστησαν ο Δήμαρχος Βοΐου Λαμπρόπουλος Δημήτριος, ο Αστυνομικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης Θεοχάρης Χαράλαμπος, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών, φορέων και πολίτες της περιοχής.

Ευχαριστήριο προς Διεύθυνση Αστυνομίας  Κοζάνης για Τοπικό Αστυνόμο

Ο Δήμαρχος Βοΐου Δημήτριος Λαμπρόπουλος ευχαριστεί θερμά την Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης, τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Χαράλαμπο Θεοχάρη  και τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτη Ντζιοβάρα για τις ενέργειες τοποθέτησης Τοπικού Αστυνόμου στο Τσοτύλι του Δήμου Βοΐου και εύχεται στον Τοπικό Αστυνόμο κ. Παύλο Βόζιο υγεία,  δύναμη, υπευθυνότητα στα νέα του καθήκοντα και καλή συνεργασία με τις Τοπικές Αρχές και την κοινωνία για την διεκπεραίωση των θεμάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων του.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.