Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις διώξεις των εργαζομένων και των κατοίκων Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου

dei_agios_dhmhtrios_0

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ

Ενώ θα έπρεπε να απολογούνται βάση της μελέτης του Α.Π.Θ. όσον αφορά το εξασθενές  χρώμιο στα δίκτυα ύδρευσης των χωριών γύρω από σταθμούς και ορυχεία, εγκαλούν σε απολογία, απολύουν, ασκούν διώξεις σε κατοίκους και εργαζόμενους που ζητούν την ΑΛΗΘΕΙΑ.

Ο υπάλληλος της ΔΕΗ, πρώην συνδικαλιστής (πρόεδρος ΓΕΝΟΠ) και σημερινός πρόεδρος της ΔΕΗ Α.Ε. κ.Παναγιωτάκης διορισμένος από την κυβέρνηση του κ. Αλέξη Τσίπρα δεν θυμάται ότι ο σημερινός πρωθυπουργός στις 5/6/2008 ημέρα περιβάλλοντος έπειτα από πρόσκληση του συλλόγου μας συμμετείχε στην πορεία Διαμαρτυρίας στην κεντρική πύλη του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου, έδωσε συνέντευξη τύπου στην βόρεια πύλη, έβγαλε ομιλία στην κεντρική πύλη, επισκέφτηκε το χωριό του Αγίου Δημητρίου, συναντήθηκε και μίλησε με τους πληττόμενους κατοίκους, με τους συλλόγους και τους φορείς της περιοχής, τονίζοντας το δίκαιο των αιτημάτων μας και του αγώνα μας.

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ Α.Ε κ. Παναγιωτάκης μας κατηγορεί για βία ενώ γνωρίζει πως εδώ και ένα χρόνο επιδιώκουμε συνάντηση. Οφείλει και είναι στα καθήκοντα του να συζητήσει όπως έκαναν οι προκάτοχοι του άλλα και προϊστάμενοι του Υπουργοί Ανάπτυξης.

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ Α.Ε κ. Παναγιωτάκης μας κατηγορεί για βία ενώ οι δικοί του υπάλληλοί μας απωθήσαν και μας απαγορεύσαν να εισέλθουμε στην αίθουσα έπειτα από εντολές προφανώς που τους δοθήκαν.

ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΝΗΣΗ ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ

Τα προβλήματα λύνονται με διάλογο και με έργα-πράξεις, αντί αυτού λάβαμε ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ-ΕΜΠΑΙΓΜΟ-ΑΡΝΗΣΗ-ΠΡΟΠΥΛΑΚΙΣΜΟΥΣ-ΑΠΕΙΛΕΣ-ΔΙΩΞΕΙΣ-ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΒΙΑ είναι ο αυταρχικός και αλαζονικός τρόπος που εύκολα διατάσσουν εργαζόμενους να δημιουργούν ανθρώπινα τείχη-ασπίδες κάνοντας κατάχρηση εξουσίας. Μας κατηγορούν πως θίγουμε το κύρος της επιχείρησης. Ενώ με τον ίδιο τρόπο, για τον ίδιο σκοπό με διαφορετικό όμως μέσο (παλιότερα με αστυνομία-ΜΑΤ, τώρα με εργαζόμενους,) προσπαθούν να στρέψουν αλλού την προσοχή δημιουργώντας καταστάσεις και τρομοκρατώντας κατοίκους που ζητούν το αυτονόητο… την ΑΛΗΘΕΙΑ…        Σαν να μην πέρασε μια μέρα δηλαδή…..

Έχουμε καθήκον και υποχρέωση γιατί πάνω απ’ όλα ζούμε ακριβώς κάτω από τις καμινάδες και μεγαλώνουμε μικρά παιδιά, τα οποία εκτός των ήδη προβλημάτων που υπάρχουν τα δηλητηριάσαμε κιόλας εν αγνοία μας με ευθύνη άλλων.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ καλύτερη ποιότητα ζωής και αυτό δεν ανταλλάσσετε με καμία θέση εργασίας.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΑΣ ΔΡΑΣΗ
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ
ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ, ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ, ΦΟΡΕΙΣ-ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ-ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, Η ΑΠΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
1)    Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις και οι απολύσεις κατοίκων και εργαζομένων.
2)    Προστασία περιβάλλοντος.
3)    Μελέτη βιωσιμότητας της περιοχής
4)    Την αλήθεια για το εξασθενές χρώμιο.
5)    Να σταματήσει το δουλεμπόριο εργαζομένων και η ενοικίαση ανθρώπων.
6)    Άμεσα 2000 προσλήψεις και δημιουργία 5ης φυλακής στα Ορυχεία.

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ  06-03-2017


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ Η ΔΕΗ Α.Ε ΤΗΝ ΜΥΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ 3 ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

Το Σάββατο 11/2/2017, με αφορμή την παρουσία του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της ΔΕΗ Α.Ε κ.Παναγιωτάκη στην περιοχή, ήταν προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου στο κτήριο της διοίκησης του ΛΚΔΜ. O «Σύλλογος για την καταπολέμηση της ανεργίας και για την ανάπτυξη της περιοχής Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου Ν.Κοζάνης», μετά από συλλογικές διαδικασίες, αποφάσισε να μεταφέρει τα αιτήματα του συλλόγου στον κ. Παναγιωτάκη πριν την έναρξη της συνέντευξης τύπου. Υπήρξε άρνηση, όπως άρνηση υπήρξε όλο το προηγούμενο διάστημα, επί έναν ολόκληρο χρόνο, στα επανειλημμένα αιτήματα του συλλόγου για συνάντηση. Για λόγους οι οποίοι δεν είναι κατανοητοί, απαγορεύτηκε στα μέλη του η είσοδος στον χώρο της συνέντευξης, γεγονός που όξυνε τα πνεύματα με κύρια ευθύνη της διεύθυνσης της ΔΕΗ Α.Ε.

Άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις, η Διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε προχώρησε σε μηνύσεις και σε κλήση σε απολογία τριών συναδέλφων,(Κοτταρίδη Δημήτριο, Πιπερόπουλο Αχιλλέα,Τεντσογλίδη Ηλία) μελών του Συλλόγου που συμμετείχαν στην παρέμβαση (επίσης προχώρησε και στην απόλυση συναδέλφου οκταμηνίτη ,προέδρου του Συλλόγου, για πρώτη φορά στα χρονικά, κάτι που πήρε πίσω μπροστά στην κατακραυγή που υπήρξε). Οι παραπάνω διώξεις έρχονται σε μια περίοδο που είναι σε εξέλιξη η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ Α.Ε και η συρρίκνωση της αξιοποίησης του λιγνίτη, που θα έχουν καταστροφικές συνέπειες για την περιοχή.

Η ΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΜΗΝΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ. Στόχο έχουν και τους 3 μισθωτούς της αλλά συνολικά όλο το προσωπικό, τους κατοίκους των πληττόμενων χωριών. Μετά απο παρεμβάσεις συνδικάτων και φορέων η ΔΕΗ Α.Ε παραμένει ανένδοτη στη δίωξη γεγονός που δείχνει ότι δεν ήταν μια βεβιασμένη κίνηση αλλα συνειδητή επιλογή.

Συνάδελφοι,
Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Μας θέλουν σκυμμένους, φοβισμένους, να μην σηκώσουμε ανάστημα για τα δικαιώματα μας ώστε να μην θέσουμε σε αμφισβήτηση τα κέρδη και τα επιχειρηματικά σχέδια της ΔΕΗ Α.Ε. και των μονοπωλιακών ομίλων που θα επενδύσουν στον κλάδο. Καλούμε συνδικάτα, φορείς, τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής να δείξουν την συμπαράσταση τους ,στους διωκόμενους συναδέλφους. Καλούμε σε :

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΛΚΔΜ
ΤΕΤΑΡΤΗ 8/3/2017 στις 10:00π.μ

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΔΙΚΑ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ


ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κοζάνης

Να σταματήσουν ΤΩΡΑ οι διώξεις των εργαζομένων και των κατοίκων Αγίου Δημητρίου –Ρυακίου

Τα μέλη και οι φίλοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Νομό Κοζάνης εκφράζουμε την αγωνιστική μας Αλληλεγγύη στους διωκόμενους αγωνιστές κατοίκους του Συλλόγου για την καταπολέμηση της ανεργίας & της ανάπτυξης της περιοχής Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου και ειδικότερα στους διωκόμενους από τη ΔΕΗ εργαζόμενους που πήραν μέρος στην τελευταία κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στη συνέντευξη τύπου που έδωσε στο ΛΚΔΜ ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης.

Οι αγωνιστές του Συλλόγου έκαναν κατάληψη στο χώρο της συνέντευξης για να απαιτήσουν να ακουστούν τα αιτήματα τους, μιας και η Διεύθυνση της ΔΕΗ και του Υπουργείου αρνείται επίμονα να τους δεχτεί για να ακούσει τα προβλήματα των κατοίκων που κυριολεκτικά ζουν κάτω από τις καμινάδες, μέσα στα σύννεφα τέφρας και σκόνης και τους τσακίζει η φτώχεια και η ανεργία όπως βέβαια και όλα τα λαϊκά στρώματα μου μαστίζονται από την κρίση.

Η ΔΕΗ ξεκίνησε πειθαρχικές διώξεις για τρία μέλη του συλλόγου που ήταν στην κινητοποίηση και δουλεύουν στη ΔΕΗ. Παράλληλα σε μια κίνηση πανικού απέλυσε εργαζόμενο στα οχτάμηνα και αργότερα την ανακάλεσε κάτω από το βάρος των πιέσεων και της δημόσιας κατακραυγής.

Η Συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ακολουθεί τον ίδιο αυταρχικό και ολισθηρό κατήφορο που ακολούθησαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που έστησαν βιομηχανία δικαστικών διώξεων και τρομοκράτησης των κατοίκων που αγωνίζονται για τα αυτονόητα: Δουλειά και ένα βιώσιμο, καθαρό περιβάλλον.

Βεβαίως οι «Ταλιμπάν» του ανορθολογισμού πέρασαν, ακόμα και σε εργαζόμενους και πολίτες της Περιοχής, την άποψη ότι αυτά τα δυο δεν ταυτίζονται. «Ή δουλειά στη ΔΕΗ θα έχεις ή καθαρό περιβάλλον με κλειστή τη ΔΕΗ».
Αλήθεια δεν γίνεται να έχεις δουλειά στη ΔΕΗ και:

1. Να μη δημιουργούνται βουνά τέφρας στις αυλές των ΑΗΣ και στους χώρους κοντά στους οικισμούς; Η τέφρα σε αποθέσεις δηλητηριάζει τους κατοίκους 365 μέρες το χρόνο γιατί είναι ελαφρύ υλικό και το παραμικρό αεράκι το σκορπίζει στους οικισμούς.

2. Να κατασκευαστεί ένας κλειστός, σωληνωτός ταινιόδρομος που να μεταφέρει την τέφρα προς το Ορυχείο για να μην την «παίρνει ο άνεμος»; Στη Μεγαλόπολη έχει δυο και μάλιστα την εποχή που κατασκευάστηκαν εδώ έβαζαν καπάκια στον ταινιόδρομο (στάχτη στα μάτια των ιθαγενών)

3. Να μη διακινείται η τέφρα με φορτηγά και μάλιστα ξεσκέπαστα;

4. Να μην έχουμε διαρροές τεραστίων ποσοτήτων λαδιού και άλλων χημικών που ρυπαίνουν τον υδροφόρο ορίζοντα και τα νερά που πίνουν οι κάτοικοι;

5. Να κατασκευαστούν μονάδες αποθείωσης και παρακράτησης άλλων επιβλαβών υλικών για να μην τρώμε 30 τόνους αρσενικό ετησίως;
Η τεχνολογία σήμερα διαθέτει όλες τις βέλτιστες τεχνικές ούτως ώστε να υπάρχει βιομηχανία (για να μην επιστρέψουμε στην εποχή των σπηλαίων) αλλά να προστατεύει ταυτόχρονα την υγεία των πολιτών και το περιβάλλον.

Όλα αυτά μπορούν να γίνουν μόνο μέσα από δυναμικές κινητοποιήσεις ενός οργανωμένου λαϊκού και εργατικού κινήματος στην περιοχή. Ένα κίνημα που θα αποτελείται από εργαζόμενους και από κατοίκους ολόκληρου του Νομού. Που δε θα επηρεάζεται από ανορθολογικές απόψεις που μας σερβίρει όχι μόνο η ΔΕΗ, οι Βιομήχανοι και το Κράτος αλλά και ένα στρεβλά προσανατολισμένο απολίτικο, αταξικό οικολογικό κίνημα που το μόνο που έχει στο στόχαστρο είναι ο λιγνίτης και το διοξείδιο του άνθρακα. Αυτοί που προετοιμάζονται εδώ και τριάντα χρόνια για τη μεταλιγνιτική εποχή αλλά όταν χρειάζονται ρεύμα, όπως το δίμηνο Δεκεμβρίου Ιανουαρίου, απαιτούν να δουλεύουν όλα τα λιγνιτωρυχεία και οι ΑΗΣ στο μάξιμουμ.

Απαιτούμε από τη ΔΕΗ και την Κυβέρνηση να σταματήσει τις διώξεις όλων των αγωνιστών Τώρα!!!! Όχι μόνο τις πειθαρχικές διώξεις στη ΔΕΗ αλλά και τις δικαστικές γιατί είναι άδικες, εκδικητικές και τρομοκρατικές. Εκτός των άλλων είναι βρομερό και ανήθικο να τιμωρείς κατοίκους επειδή αγωνίζονται για καλύτερες συνθήκες υγείας όταν σε κάθε σπίτι υπάρχει μια μάσκα οξυγόνου και ένα στα δυο παιδιά έχουν πνευμονολογικά προβλήματα!!!

Καλούμε όλους τους μαζικούς φορείς, τους εργαζόμενους και τους κατοίκους της Περιοχής να σταθούν αλληλέγγυοι στους διωκόμενους αγωνιστές

Τ.Ε Κοζάνης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.