Όρθος και πρώτος εκκλησιασμός για το 2017 στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη Βαζελώνα στον Άγιο Δημήτριο Ελλησπόντου Κοζάνης



srtjusrjstyjtyjtyjty

Το πρωί της Παρασκευής 23 Φεβρουαρίου 2017, για τον εορτασμό της Α’ και Β’ Ευρέσεως της Τιμίας Κεφαλής του Προφήτου, Προδρόμου και Βαπτιστού του Χριστού Αγίου Ιωάννη, τελέσθηκε Όρθος στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος που βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Βερμίου του χωριού Αγίου Δημητρίου στον Ελλήσποντο Κοζάνης.

Ήδη από την προηγούμενη ημέρα κάτοικοι και μέλη του Σωματείου Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος προετοίμασαν τον Ιερό Ναό και παρά το κρύο των ημερών της εποχής και ιδιαίτερα σε υψόμετρο 1240 μέτρων, όπου βρίσκεται η Ιερά Μονή, ο Ιερέας της Ενορίας του χωριού του Αγίου Δημητρίου μαζί με κατοίκους, μέλη του προεδρείου του Σωματείου Βαζελώνος, της Επιτροπής της Ενορίας του χωριού και του μόλις από την προηγούμενη ημέρα (22–02–2017) νέου Μοναχού Μακάριου (Χαράλαμπος Ανδρεάδης) και νυν διάκου από 26-02-2017, ανέβηκαν στο Μοναστήρι και τέλεσαν Όρθο για να τιμήσουν την ημέρα αυτή.

Ο Όρθος αυτός, αποτελεί και σηματοδοτεί ταυτόχρονα και την έναρξη των Θείων Λειτουργιών, των Ιερών Ακολουθιών και των Ιερών Αγρυπνιών, όπου θα πραγματοποιούνται στην εκκλησία της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Βαζελώνος όπως συμβαίνει άλλωστε κάθε χρόνο από το 2008 μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου καιρού επιτρέποντος, αρχής γενομένης με την Ιερά Αγρυπνία που τελείται για την «Απόδοση του Πάσχα» (μήνα Μάιο).

Το πρόγραμμα με τις ημερομηνίες για τις Θείες Λειτουργίες που τελούνται κάθε Σάββατο, θα ανακοινωθεί από το Σωματείο της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος το επόμενο διάστημα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.