Εκπαιδευτική επίσκεψη της Α’ τάξης ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Κοζάνης ειδικότητας βοηθών φαρμακείου σε γνωστή επιχείρηση της Κοζάνης

cw54t6uw54uw56u5ui65

Εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησαν οι μαθητές/τριες της Α’ ΤΆΞΗΣ ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ, ειδικότητας Βοηθών Φαρμακείου την Τετάρτη, 22/2/2017 στην επιχείρηση μπαχαρικών και αρωματικών βοτάνων ΜΠΑΓΚΑΤΖΟΥΝΗΣ ΜΑΡΚΟΣ & ΥΙΟΙ Α.Ε.Β.Ε στο Βατερό Κοζάνης συνοδευόμενοι από τις καθηγήτριές τους Πιτένη Αικατερίνη και Μανάδη Νίκη.

Κατά την ξενάγηση στην επιχείρηση έγινε αναλυτική παρουσίαση της επιχείρησης από τον κ. Αθαν. και Παναγ. Μπαγκατζούνη. Τονίστηκε το θέμα της σωστής διατροφής που αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχο στην υγεία του ανθρώπου. Έγινε αναφορά στις ευεργετικές ιδιότητες των μπαχαρικών και των αρωματικών βοτάνων που χρησιμοποιεί η επιχείρηση και είναι γνωστές από τα αρχαία χρόνια παρά την αλματώδη ανάπτυξη στην Χημεία, καθώς πολλά φάρμακα προέρχονται από αυτά.

Η Φαρμακογνωσία είναι ο κλάδος της Φαρμακευτικής, που μελετά αυτά τα φυσικά προϊόντα, τα οποία χρησιμοποιούνται ως φάρμακα ή αποτελούν την πρώτη ύλη για την παρασκευή φαρμακευτικών. Έγινε εκτενής παρουσίαση από τους επιχειρηματίες των πρώτων υλών, του τρόπου επεξεργασίας τους και των συνθηκών λειτουργίας του εργοστασίου, με αποτέλεσμα οι μαθητές να έρθουν σε άμεση επαφή με το αντικείμενο της Φαρμακογνωσίας που αποτελεί και βασικό μάθημα της ειδικότητάς τους. Προσφέρθηκε στους μαθητές και ρόφημα με την επωνυμία El Greco.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την επιχείρηση ΜΠΑΓΚΑΤΖΟΥΝΗΣ ΜΑΡΚΟΣ & ΥΙΟΙ Α.Ε.Β.Ε για το χρόνο που μας διέθεσε και την φιλοξενία στο χώρο της.

 
 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Ταμειακές Μηχανές στην Κοζάνη | Πώληση και τεχνική υποστήριξη ταμειακών μηχανών από τη Webtouch
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας

 

 
 
 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.