Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα: «Πρόληψη της Οστεοπόρωσης και των Πτώσεων των Ηλικιωμένων Ατόμων»



hrtetyujteyujteyjiteyhgjeytΗ Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Πρόνοιας και Μέριμνας Δ. Κοζάνης, η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού και το Π.Τ Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Δυτ. Μακεδονίας, συνδιοργανώνουν Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα «Πρόληψη της Οστεοπόρωσης και των Πτώσεων των Ηλικιωμένων Ατόμων, στις 15/2/2017 και ώρα 18:00 μ.μ στο χώρο του ΚΑΠΗ Δ. Κοζάνης επί της οδού Φον Κοζάνη & Γρανικού.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δ. Κοζάνης και το Π.Τ. ΣΚΛΕ Δυτ. Μακεδονίας συνδιοργανώνουν στα πλαίσια του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας «Οργάνωση και Ανάπτυξη Εθνικού Πιλοτικού Προγράμματος Προαγωγής της Υγείας των Ηλικιωμένων Ατόμων – Ηπιόνη το αναφερόμενο πρόγραμμα, το οποίο έχει εθνική εμβέλεια και πιλοτικό χαρακτήρα, προκειμένου να διαμορφωθούν τα δίκτυα των συνεργαζόμενων φορέων σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο και να εδραιωθούν οι διαδικασίες εκείνες που θα θεμελιώσουν την καθιέρωση και συνέχισή του για τα επόμενα έτη με διαφορετικό θέμα κάθε έτος.

Στόχος μας είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των ηλικιωμένων ατόμων και των οικογενειών τους για θέματα υγείας που σχετίζονται με την πρόληψη και διαχείριση της οστεοπόρωσης και των πτώσεων καθώς και η ανάπτυξη της πρωτογενούς πρόληψης για την αποφυγή των πτώσεων στην τρίτη ηλικία και ιδιαίτερα σε επίπεδο Αγωγής Υγείας (αλλαγή στάσεων και συνηθειών, υιοθέτηση υγιούς τρόπου ζωής, τροποποίηση συμπεριφορών)

Η Πρόεδρος                                                     Ο Πρόεδρος
του Π.Τ. ΣΚΛΕ Δυτ. Μακεδονίας            της ΔΗ.Κ.Ε Δ. Κοζάνης
Αναστασία Βαβλιάρα                                 Μανώλης Κουτσοσίμος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.