Περιοδεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων στη Δυτική Μακεδονία



16425878_388639468171669_4481023007548361503_n

Περιοδεία πραγματοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων στη Δυτική Μακεδονία, προκειμένου να καταγράψουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνοριακοί φύλακες στην ακριτική ζώνη. Στο πλαίσιο αυτό, με την συμμετοχή της τοπικής Ένωσης Συνοριακών Φλώρινας, συζητήθηκαν και τα καταγράφηκαν όλα τα προβλήματα και ζητήματα που αντιμετωπίζουν Υπηρεσίες και προσωπικό, ενώ μετέφεραν όλα τα προβλήματα στον Αστυνομικό Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας.

Πιο συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία με επικεφαλής τον κ. Παναγιώτη Χαρέλα, Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακής Φύλαξης, επισκέφθηκε την περιοχή της Φλώρινας, τις Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής, Πρεσπών και Καυκάσου και συνομίλησε με το προσωπικό αλλά και τις διοικήσεις των Υπηρεσιών.

Ο κ. Παναγιώτης Χαρέλας σχετικά με τα προβλήματα που διαπίστωσαν κατά τη διάρκεια του διευρυμένου Διοικητικού Συμβουλίου που πραγματοποίησε η Ομοσπονδία στο Αμύνταιο, δήλωσε στο KOZANILIFE.GR :

xarelas_panagiotis234523«Η καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνοριακοί στην ακριτική ζώνη και η προώθηση των ζητημάτων αυτών στην Φυσική και Πολιτική Ηγεσία αποτελεί πρωταρχικό σκοπό ώστε να αντιμετωπιστούν αυτά τα προβλήματα. Οι ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό αποτελούν και στην περιοχή της Φλώρινας πρωταρχικά προβλήματα. Με την μισή δύναμη πλέον τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης στην πρώτη γραμμή και με μέσο ηλικιακό όρο 45 ετών του προσωπικού, είναι αδύνατη η αναβάθμιση αυτών των Υπηρεσιών. Καμία ενίσχυση και καμία μέριμνα για καλύτερες ημέρες στη λειτουργία αυτών των Υπηρεσιών. Παρ’ ολες τις αντιξοότητες οι συνοριακοί – αστυνομικοί καταφέρνουν και φυλούν τα σύνορα όχι μόνον από τις ενδεχόμενες μεταναστευτικές ροές αλλά κυρίως από τη διασυνοριακή εγκληματικότητα. Είναι αναγκαία πλέον η ανάπτυξη των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης και ο εκσυγχρονισμός τους όπως συμβαίνει σε ολόκληρη την Ευρώπη. Πολλές φορές οι συνάδελφοι παρόλο που αυτές οι Υπηρεσίες έχουν “δώσει” τις μισές δυνάμεις στη διάθεση άλλων Υπηρεσιών όπως πχ Τροχαία, Τμήματα ασφάλειας κλπ , χωρίς η πολιτεία να αντικαταστήσει αυτά τα κενά, σήμερα καλούνται σε όλη τη χώρα οι συνοριακοί – αστυνομικοί των ΤΣΦ και ΤΔΠΜ να συμμετέχουν στα μέτρα τάξης για τις κινητοποιήσεις των αγροτών αλλά και σε μέτρα τάξης ακόμη και ποδοσφαιρικών αγώνων».

Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.