Ανακοίνωση για την καθυστέρηση πληρωμών στις αρχαιολογικές ανασκαφές Μαυροπηγής – Ποντοκώμης



sindikato_oikodomon_kozanisΝα καταβληθούν τώρα οι μισθοί Νοέμβρη – Δεκέμβρη 2016 των εργαζομένων στις αρχαιολογικές ανασκαφές.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων καταγγέλλει την καθυστέρηση της πληρωμής των εργαζομένων στις αρχαιολογικές ανασκαφές Μαυροπηγής- Ποντοκώμης (Νοέμβρη- Δεκέμβρη) που τα τελευταία χρόνια έχει καταντήσει «άτυπος νόμος» από μεριάς κυβέρνησης- Υπουργείου Πολιτισμού – ΔΕΗ. Οι εργαζόμενοι στις αρχαιολογικές ανασκαφές έχουν πληρώσει βαριά τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης: μειώσεις στους μισθούς, τσάκισμα του εποχιακού βοηθήματος, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, επιβάρυνση με το κόστος μεταφοράς και ο κατάλογος είναι μακρύς. Όλα αυτά προσθέτονται στα υπόλοιπα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν πάρει οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια κάτω από τις κατευθύνσεις του μεγάλου κεφαλαίου και της ΕΕ. Να σταματήσει πια ο εμπαιγμός και η προκλητική καθυστέρηση από την μεριά της ΔΕΗ στην καθυστέρηση των πληρωμών.

Μεγάλες ευθύνες έχει και το υπουργείο πολιτισμού για αυτήν την κατάσταση.

-Να καταβληθούν τώρα οι μισθοί Νοέμβρη- Δεκέμβρη στους εργαζόμενους στις αρχαιολογικές ανασκαφές
-Να επιστραφούν τώρα πίσω τα χρήματα που έχει καταβάλει κάθε εργαζόμενος για την μεταφορά του προς τον χώρο εργασίας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.