Συμμετοχή του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης σε θεατρικό δρώμενο στη Θεσσαλονίκη για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

aq456uq4a5uq45uw46u5w6

Η 1η Δεκεμβρίου έχει θεσπιστεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS.

Για την φετινή χρονιά, θα θέλαμε να ξεφύγουμε από την καθιερωμένη ενημέρωση για το τι είναι ο ιός, πως μεταδίδεται, ποια τα μέτρα προφύλαξης και να σταθούμε κυρίως στα συναισθήματα αυτών των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί και νοσούν από τον ιό HIV και στο πώς βλέπουν τη ζωή μετά από τόσες αλλαγές στην καθημερινότητα τους.

Σήμερα δυστυχώς στην κοινωνία που ζούμε, οι ρυθμοί ζωής αποξενώνουν τον άνθρωπο και τα φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού γίνονται εντονότερα, με αποτέλεσμα οι οροθετικοί να ζουν στιγματισμένοι, πολλές φορές απομονωμένοι, παρά το γεγονός ότι η αντιρετροϊκή θεραπεία συνεχώς εξελίσσεται και μιλάμε πλέον για μία χρόνια και όχι όπως παλαιότερα, θανατηφόρο νόσο.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο κύριος τρόπος αντιμετώπισης είναι η ευαισθητοποίηση, η σωστή ενημέρωση και η λήψη μέτρων προφύλαξης, σεβόμενοι πάντα και προασπιζόμενοι τα ανθρώπινα δικαιώματα, συνδράμουμε στον αγώνα για την ορθή και έγκαιρη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Στα πλαίσια λοιπόν της ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της Κοινότητας, η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης «Μαμάτσειο», προσκλήθηκε από το ΚΥΑΤ Εύοσμου σε συνεργασία, υπό την αιγίδα της 3ης ΥΠΕ, να παρουσιάσει θεατρικό δρώμενο με θέμα «AIDS-ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ», Το Σάββατο 3η Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 12 :00 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Εύοσμου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.