Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην τουριστική έκθεση Philoxenia 2016

philoxenia1

Έσβησαν τα φώτα της 32ης διεθνούς τουριστικής έκθεσης Philoxenia 2016 στη Θεσσαλονίκη, όπου συμμετείχε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με δυναμική και μεστή παρουσία, βάσει συγκεκριμένου σχεδιασμού και παρουσιάζοντας σημαντικούς άξονες του, όπως το υδάτινο στοιχείο και χειμερινά τοπία, δυτικομακεδονικά ήθη και έθιμα και γεύσεις που συναρπάζουν. Για την επίτευξη της αξιόλογης συμμετοχής η Περιφέρεια συνεργάστηκε με το ΕΒΕ Κοζάνης και την Αστική Εταιρεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας Κοζάνης, τα υπόλοιπα Επιμελητήρια της περιοχής, τους Δήμους και ιδιαίτερα το Δήμο Αμυνταίου, Βοΐου, Καστοριάς, Κοζάνης, το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας Γρεβενών, το Σύλλογο Επαγγελματιών Ψαράδων της λίμνης Πολυφύτου, τον Ιππικό Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Σιάτιστας “Άγιος Μόδεστος” και τους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς του τουριστικού τομέα, τους οποίους και ευχαριστεί.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, στοχεύοντας στον επανακαθορισμό της θέσης της στην εσωτερική τουριστική βιομηχανία με τη δημιουργία ενός διακριτού, ελκυστικού και αυθεντικού τουριστικού προϊόντος, το οποίο θα συνδέεται με την ταυτότητα της περιοχής και θα ενσωματώνει την εικόνα της, διασφαλίζοντας ποιότητα στην εμπειρία της αναψυχής, άφησε το στίγμα της και δημιούργησε θετικές εντυπώσεις στους επισκέπτες της έκθεσης. Επιπλέον, οι παράλληλες εκδηλώσεις με παρουσίαση γεύσεων και παραδοσιακών χορών στο περίπτερό της, έχοντας ως αιχμή του δόρατος ποιοτικά προϊόντα της περιοχής, ψάρια της λίμνης Πολυφύτου και έθιμα που χάνονται στους αιώνες, προσέλκυσαν πλήθος κόσμου και ανάδειξαν ιδιαίτερες πτυχές της Δυτικής Μακεδονίας. Παράλληλα, μία σειρά από σημαντικές συναντήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Πολιτισμού, Τουρισμού, κ. Θ. Ζυμπίδη, με:

την υπουργό Τουρισμού, κ. Έ. Κουντουρά,
την καταγόμενη από την Εορδαία Αντιπρόεδρο του ΕΟΤ και διευθύντρια του γραφείου της Υπουργού, κ. Α. Χονδροματίδου,
τον Αν. Προϊστάμενο της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ του Υπουργείου, κ. Δ. Μπλούκο,
τη Γενική Διευθύντρια Πωλήσεων Ανατολικής Ευρώπης της Ryan Air και εννέα (9) Hosted Buyers (Γερμανία, Ρωσία, Ουκρανία, Βουλγαρία) της έκθεσης, οι οποίοι έδειξαν ενδιαφέρον για τη Δυτική Μακεδονία ως τουριστικό προορισμό, στόχευσαν από τη μία πλευρά στην ολοκλήρωση του ετήσιου επιχειρησιακού σχεδιασμού για το 2017, με τη δημιουργία θεματικών διαδρομών που θα συνδέουν αξιοθέατα, μνημεία και γιορτές με την επιχειρηματικότητα και τοπικές επιχειρήσεις, και από την άλλη στην προώθηση του δυτικομακεδονικού τουριστικού προϊόντος.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, συνεργαζόμενη άρτια και αρμονικά με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στον τομέα του τουρισμού, πρόκειται να συμμετάσχει και στην 3η διεθνή τουριστική έκθεση Greek Tourism Expo 2016 στην Αθήνα (25 – 27 Νοεμβρίου 2016), μεταφέροντας το μήνυμα της Philoxenia 2016: Νιώσε αλλιώς …, Ζήσε αλλιώς …!

 

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.