Κοζάνη: Όλα έτοιμα για το πιο νόστιμο Φεστιβάλ!



zdgfhjzfgjhzxfgjxfghjxghjkcgΕγκαίνια την Παρασκευή στις 8 το βράδυ για το πιο νόστιμο Φεστιβάλ, που πραγματοποιείται στο Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας στα Κοίλα Κοζάνης και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 13 Nοεμβρίου 2016.

Οι σεφ βρίσκονται στις θέσεις τους και οι μυρωδιές και οι γεύσεις θα συναρπάσουν τους επισκέπτες, που θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν σε διαφορετικά εργαστήρια γεύσεων.

Εμβληματικές συνταγές, γευσιγνωσίες, ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου της περιοχής περιλαμβάνονται στο μενού του Φεστιβάλ που θα κατακτήσει το κοινό.
Επίσης, στα περίπτερα του Φεστιβάλ θα υπάρχει έκθεση προϊόντων, με συμμετοχή κορυφαίων επιχειρήσεων.

Οι πρωταγωνιστές του Φεστιβάλ

Κρόκος Κοζάνης
Πρωταγωνιστής στο Φεστιβάλ θα είναι ο Κρόκος Κοζάνης. Ένα προϊόν που συμβάλλει στην ανάδειξη και την οικονομική ανάπτυξη ολόκληρης της Δυτικής Μακεδονίας. Οι chef του φεστιβάλ θα μας παρουσιάσουν χίλιες και μία συνταγές με κρόκο. Παράλληλα οι επισκέπτες του Φεστιβάλ θα έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν ροφήματα και τοπικό τσίπουρο αρωματισμένα με Κρόκο Κοζάνης.

Αγιορείτικη Κουζίνα
Ο Αγιορείτης μοναχός Επιφάνιος, ο Μυλοποταμινός, αξιοποιώντας τα προϊόντα της  Δυτικομακεδονικής γης μας μυεί στα μυστικά της χιλιόχρονης μαγειρικής σοφίας των Πατέρων του Αγίου Όρους.

Πόλη της Παραδοσιακής Πίτας
Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν παραδοσιακές πίτες από ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία.

 Πόλη των ζυμαρικών
Εκεί θα μαγειρέψουμε ζυμαρικά της Δυτικής Μακεδονίας, σε ένα πάντρεμα με φημισμένα προϊόντα της μακεδονικής γης. Κρόκος, αλλαντικά, τυριά, κρέατα, μανιτάρια, κάστανα και ψάρια του γλυκού νερού. Λαχταριστές και αξέχαστες γεύσεις θα συγκινήσουν τον ουρανίσκο του επισκέπτη.

Τα Άγρια Μανιτάρια της Δυτικής Μακεδονίας
Στο Εργαστήριο Ελληνικής Κουζίνας θα μάθουμε τα άγρια μανιτάρια που ευδοκιμούν στη Δυτική Μακεδονία και θα δοκιμάσουμε τις μοναδικές γεύσεις τους καθώς οι Chef μας θα δημιουργήσουν με αυτά είκοσι διαφορετικές συνταγές.

Πόλη του Φασολιού
Οι πλέον φημισμένες ποικιλίες φασολιού στην Ελλάδα, που καλλιεργούνται σε αυτόν τον τόπο, θα έχουν την τιμητική τους: ψηλόσπερμα, γίγαντες και ελέφαντες θα μπουν σε ταψιά και κατσαρόλες, για να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Σε ένα χώρο αποκλειστικά για την παρασκευή τους σε σαλάτες, σούπες ή φούρνου, θα επιβεβαιώσουμε πως τα φασόλια μπορούν να «πατήσουν» τις κορυφές των γευστικών αναζητήσεων.

Ώρες λειτουργίας

Έναρξη Παρασκευή 20.00 Εγκαίνια
Σάββατο 12.00-21.00
Κυριακή 12.00-21.00

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Κοζάνη: Όλα έτοιμα για το πιο νόστιμο Φεστιβάλ!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.