Η ΔΕΥΑΚ για την τηλεθέρμανση σε Δρέπανο και Κρόκο: «Οι Μελέτες ολοκληρώνονται, προχωράμε στα έργα»



tilethermansi23423Με αφορμή την ανακοίνωση της παράταξης «Ενότητα » σχετικά με την πορεία των μελετών για τη σύνδεση με την Τηλεθέρμανση των Οικισμών Δρεπάνου και Κρόκου, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους δημότες για τα εξής.

Η εκπόνηση των μελετών εξελίσσεται κανονικά, σύμφωνα με το εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, και βρίσκονται στο τελικό στάδιο. Οι μελέτες θα είχαν ολοκληρωθεί, εάν δεν είχε παρουσιαστεί δυσκολία στην εξεύρεση κατάλληλων οικοπέδων για τη χωροθέτηση των αντλιοστασίων, τόσο στο Δ.Δ. Κρόκου όσο και στη Δ.Κ. Δρεπάνου. Όσα οικόπεδα βρέθηκαν μέχρι τώρα εξετάστηκαν και αξιολογήθηκαν, αλλά, δυστυχώς, αποδείχθηκε ότι για διάφορους λόγους δεν ήταν κατάλληλα. Ανεξάρτητα όμως από τα παραπάνω θα πρέπει να θεωρείται ως δεδομένο ότι οι μελέτες θα είναι έτοιμες πολύ πιο πριν από οποιαδήποτε πρόσκληση χρηματοδότησης των συγκεκριμένων έργων, με εκτιμώμενο χρόνο παράδοσης τους έξη (6) μήνες.

Το συγκεκριμένο έργο συμπεριλαμβάνεται στο νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα της ΔΕΥΑΚ, που εγκρίθηκε πρόσφατα, το οποίο έχει βεβαίως φιλόδοξους στόχους αλλά σε κάθε περίπτωση εφικτούς.

Τέτοιοι στόχοι είναι και η υλοποίηση των έργων (όχι μόνο οι μελέτες) σύνδεσης των οικισμών Κρόκου, Δρεπάνου με το υφιστάμενο δίκτυο Τηλεθέρμανσης. Για την επίτευξη αυτών των στόχων, μεταξύ και άλλων βεβαίως, η Δημοτική Αρχή εργάζεται όχι μόνο για την θετική έκβαση της ένταξης των έργων αυτών σε κάποιο πρόγραμμα, αλλά και για την εξεύρεση των απαραίτητων πόρων για την κάλυψη και της ίδιας συμμετοχής, έτσι ώστε να είναι έτοιμη να ανταποκριθεί άμεσα, χωρίς να υπάρξει καμιά επιπλέον καθυστέρηση.

Γι΄ αυτό το λόγο πραγματοποιήθηκε ήδη μια συνάντηση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, παρουσία του Δημάρχου, του Προέδρου και του Γεν. Διευθυντή της ΔΕΥΑΚ και στις επόμενες μέρες προγραμματίζεται αντίστοιχη συνάντηση με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ώστε να είμαστε έτοιμοι και για την χρηματοδότηση του έργου.

Κλείνοντας, θα ήθελα να τονίσω πως περισσότερες λεπτομέρειες για τα συγκεκριμένα έργα μπορούν να δοθούν και στη συζήτηση που θα γίνει σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης. Σε κάθε περίπτωση πάντως οφείλω να επισημάνω ότι τα έργα αυτά δεν αποτελούν προτεραιότητες καμιάς Δημοτικής παράταξης αλλά της κοινωνίας γενικότερα και εμείς έτσι το αντιμετωπίζουμε.

O Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ
Γιώργος Πεκρίδης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.