Αμέτρητες απόπειρες τηλεφωνικών απατών στην Κοζάνη! Πως περιγράφουν συμπολίτες μας την επαφή τους με τους δράστες!



epi-tilefonima-apati

Η γνωστή μέθοδος της τηλεφωνικής απάτης με υποτιθέμενα ατυχήματα που εμπλέκονται συγγενικά πρόσωπα με σκοπό να αποσπάσουν χρήματα οι δράστες, φαίνεται να αποτελεί πλέον καθημερινό φαινόμενο στην Κοζάνη, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του KOZANILIFE.GR, αμέτρητες είναι οι απόπειρες εξαπάτησης στην Κοζάνη, αφού σε συμπολίτη μας τηλεφώνησαν 2 φορές σε διαφορετικό τηλέφωνο, της οικίας του και της εργασίας του.

Το πρώτο τηλεφώνημα που δέχτηκε ήταν πριν μερικούς μήνες και η δεύτερη απόπειρα έγινε στο τηλέφωνο της εργασίας του στις 27 Οκτωβρίου.

“Χτύπησε το τηλέφωνο στη δουλειά με απόκρυψη. Όταν απάντησα μου είπαν ότι ο γιος μου προκάλεσε ένα ατύχημα και είναι νεκρή μία κοπέλα, συγκεκριμένα η κόρη αυτού που μου τηλεφώνησε. Ο άντρας που μου μιλούσε, μου έδωσε την αίσθηση ότι ήταν αλλοδαπός και μάλιστα μου είπε ότι βρίσκεται με έναν αστυνομικό και μου τον έδωσε να μιλήσω προς επιβεβαίωση.Ήμουν σίγουρος ότι πρόκειται για απάτη και έτσι προσπάθησα να μιλάω δυνατά ώστε να καταλάβει ο συνάδελφος περί τίνος πρόκειται και ταυτόχρονα να ειδοποιήσει την αστυνομία. Έτσι και έγινε και ενώ εγώ προσπαθούσα να τους κρατήσω στη γραμμή προκειμένου να γίνει η συμφωνία, ταυτόχρονα η Αστυνομία άκουγε όλη τη συνομιλία μας.Μου ζήτησαν 30.000 ευρώ, εγώ αρνήθηκα λέγοντας πώς δεν διαθέτω τόσα χρήματα και συμφωνήσαμε στο ποσό των 5.000 ευρώ.Έπειτα ζήτησα λίγο χρόνο προκειμένου να πάω να πάρω χρήματα.Η συμφωνία μας ήταν να μιλήσουμε σε ένα τέταρτο για να καθορίσουμε το ραντεβού, κάτι που δεν έγινε ποτέ, γιατί προφανώς κατάλαβαν ότι θα πέσουν σε παγίδα”.

Ο ίδιος άνθρωπος, μας περιγράφει πώς αντίστοιχο τηλεφώνημα δέχτηκε και η σύζυγός του στην οικεία τους πριν μερικούς μήνες επικαλούμενοι τη γνωστή ιστορία, λέγοντας πώς εμπλέκεται η κόρη τους. Η κυρία, απάντησε πώς δεν έχει κόρη και αυτόματα ειδοποίησε την Αστυνομία για το συμβάν.

Καθημερινά, υπάρχουν αμέτρητες περιπτώσεις συμπολιτών μας που αναφέρουν μία αντίστοιχη ιστορία. Εντυπωσιακή είναι και η ιστορία συμπολίτισσάς μας στην οποία έστειλαν ταξί προκειμένου να παραλάβει “το πακέτο” έπειτα από τη συμφωνία, ενώ ενημερώθηκε η Αστυνομία, αλλά οι δράστες έγιναν καπνός όταν το ταξί έφτασε στον προορισμό της παράδοσης.

Όπως συστήνει και η Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης, να ενημερώνετε πάντα τις Αστυνομικές Αρχές, ακόμα και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας ή συγγενικού σας προσώπου.

Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.