​Έχουμε «Ελληνική κρίση» γιατί δεν έχουμε κρίση – Γράφει ο Βαξεβάνος Θεόδωρος

vaxevanos_theodoros124

Γράφει ο Βαξεβάνος Θεόδωρος:

Τα πραγματικά αίτια της ελληνικής κρίσης εντοπίζονται, από κάποιον που διαθέτει τουλάχιστον τη στοιχειώδη απλή λογική, στην πολυδιάστατη ελληνική παρακμή. Παρηκμασμένοι, στο έπακρο θα ‘λεγα, καθεστωτικοί διανοητές, πολιτικοί, ανώτατοι δικαστικοί, θεσμικοί ηγέτες και όσοι ασκούν κάποια εξουσία, δεν αποσκοπούν πλέον στο διαφωτισμό, στην αφύπνιση και στην απόδοση του φυσικού δικαίου της πλατιάς μάζας, αλλά στον αποπροσανατολισμό, στην παραπληροφόρηση και στην εξηλιθίωση της. Το αποτέλεσμα είναι η διατάραξη της κοινωνικής συνοχής την οποία, βέβαια, επιθυμούν.

Ας πάρουμε , όμως, τα πράγματα από την αρχή και ας επιχειρήσουμε μια αντικειμενική και ορθολογιστική ανάλυση των πεπραγμένων,

Το ΣτΕ έκρινε, μέσα από θεατρινισμούς και προαποφασισμένες αποφάσεις, αντισυνταγματικό το νόμο αδειοδότησης καναλιών, που συνέχιζαν κανονικά, σαν να μην τρέχει τίποτα, τα νέα τους προγράμματα, σήριαλ, εκπομπές κ.τ.λ. Δεν είδαμε, όμως, να λαμβάνει ανάλογες αποφάσεις και για τον πακτωλό χρημάτων που οφείλουν τα σαπιοκάναλα στο δημόσιο από μη καταβολή ΦΠΑ, προστίμων, από δανεικά του Τ.Τ και από κάθε λογής παράνομες χρηματοδοτήσεις. Παρ’ όλα αυτά, οι ανώτατοι δικαστικοί, έδωσαν πάλι το δικαίωμα στους ΄΄αφέντες καναλάρχες’’ να συνεχίσουν ανενόχλητοι την εξηλιθίωση της μίζερης και αξιολύπητης κουρελαρίας. Που σημαίνει ότι μπορούν τώρα να τοποθετούν στα πρωινάδικα, μεσημεριάτικα και σ’ όλα ‘’τα υψηλής ποιότητας προγράμματα’’ ανθρώπους ακατοίκητους από τη μέση και πάνω και κατοικημένους από ‘κει και κάτω, τόσο όσο να ασχολούνται με το κατιναριό και το τσουτσουναριό, ώστε να φέρουν επιτυχώς σε πέρας τη δύσκολη και ύψιστη αποστολή τους. Δεν έδειξαν την ίδια ευαισθησία για την αντισυνταγματικότητα του ΕΝΦΙΑ, των οριζόντιων περικοπών μισθών, συντάξεων, δικαιωμάτων, που δεν καταστρατηγούν μόνο το ελληνικό σύνταγμα, αλλά και το διεθνές δίκαιο. Δεν έδειξαν την ίδια ευαισθησία για τα κόκκινα δάνεια που ήταν αποτέλεσμα των παράνομων περικοπών, ούτε και για πρόστιμα που επέβαλαν ξεδιάντροπα σε γιαγιούλες και ταλαίπωρους μικροπωλητές. Οι δικαστικοί του 21ου αιώνα επιβεβαίωσαν τον Πλατωνικό Θρασύμαχο του 5ου αιώνα π.Χ που έλεγε ότι το δίκαιο είναι‘’το του κρείττονος συμφέρον’’ Απ’ ότι φαίνεται, οι σεβάσμιοι κατά τ’ άλλα δικαστικοί, δε θα άκουσαν ποτέ τους για τον Πολέμαρχο του ίδιου αιώνα που έλεγε ότι δίκιο είναι να δίνει κάποιος πίσω τα οφειλόμενα.

Το σχολείο αν και αποδυναμωμένο στις μέρες μας- με την άτακτη εισβολή της τελεβιζιόν- παραμένει ο μοναδικός σοβαρός και ισχυρός πυλώνας της δημοκρατίας, της ελευθερίας, του δικαίου. Όμως, αυτός ο σπουδαίος πυλώνας διαρρηγνύεται επικίνδυνα με την είσοδο των κομμάτων σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Τα κόμματα, στεγνά από οράματα και πολιτικά προτάγματα, μεταφέρουν τις κομματικές συγκρούσεις και έριδες στους συλλόγους διδασκόντων. Σπάζοντας έτσι τη συλλογικότητα και ενότητα που απαιτείται για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Φαίνεται πως κι αυτοί οι φουκαράδες, υποστηρικτές της άθλιας κομματοκρατίας, οι οποίοι παπαγαλίζουν τις κομματικές τάχα διαφωνίες, δεν αντιλήφθηκαν ακόμη ότι το σχολείο είναι ο χώρος διακίνησης ελεύθερων πρωτοπόρων ιδεών, ο κατάλληλος και μοναδικός χώρος γέννησης πρωτοτυπίας, ριζοσπαστικής καινοτομίας. Η ανόητη και κενή περιεχομένου κομματική αντιπαλότητα παρακάμπτει αυτή την ιδιαίτερη δημιουργικότητα. ‘Υπουλα και πονηρά η κομματοκρατία επιχειρεί ανερυθρίαστα να εξαπατήσει και να αποσπάσει από τους δεκαεξάχρονους λυκείου την ψήφο τους ,αλλά και να δημιουργήσει φανατικό κομματικό στρατό στα πανεπιστήμια, αδιαφορώντας για το κοινό συμφέρον, το καινούριο, το διαφορετικό, το αληθινό που θα φέρει την πραγματική αλλαγή. Είναι επιτακτική η ανάγκη το υπουργείο παιδείας να απαγορεύσει με εγκύκλιο- όχι φυσικά την πολιτικοποίηση- την κομματικοποίηση της σχολικής ζωής και του εκπαιδευτικού προσωπικού. Μπορεί τα 15μελή μαθητικά συμβούλια και οι φοιτητικές παρατάξεις να καλλιεργούν τη γλωσσική ευφράδεια και να σε οδηγήσουν ακόμη και στους πρωθυπουργικούς θώκους, δεν μπορούν όμως να διαμορφώσουν τόσο ισχυρές προσωπικότητες που να θέτουν ανθρώπινες προσδοκίες, οράματα και να οδηγούν μια κοινωνία στην πρόοδο στην ανάπτυξη και στην ευημερία.

Πολιτικοί που διετέλεσαν σε υψηλά αξιώματα, που έπαιρναν σβάρνα τα κανάλια για να μας πείσουν πως κατείχαν τη μοναδική αλήθεια και διαρρήγνυαν τα ιμάτια τους για τον πατριωτισμό τους και τη σωστή πορεία της χώρας, την ίδια στιγμή που μας υποδείκνυαν τι πρέπει να κάνουμε και μας ζητούσαν θυσίες, την ίδια ακριβώς στιγμή, αυτοί οι ‘’εξαιρετικοί πατριώτες’’, έβγαζαν τα λεφτά τους σε τράπεζες του εξωτερικού για να τα προστατεύσουν από τον ίδιο τους τον εαυτό. Η τράπεζα της Ελλάδας έδωσε στη δημοσιότητα λίστα με 174 ονόματα πολιτικών, μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται και τοπικοί πολιτικοί εκφραστές μεγάλων πολιτικών κομμάτων. Δείτε: http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/07/174.html Πολύ σωστά θα έλεγε ο Καζαντζάκης: «Σωτηρία θα πει να λυτρωθείς απ’ όλους τους σωτήρες»

Είναι ορατό πλέον, πως οι πολιτικοί λησμόνησαν την ιστορική τους μνήμη. Αγνοούν ότι εκπροσωπούν έναν ιστορικό και γενναίο λαό. Είναι ο πρώτος λαός στην Ευρώπη που δε δίστασε να σηκώσει το ανάστημά του στον υπερδύναμο άξονα του Βερολίνου. Ο περίπατος μιας εβδομάδας του Μουσολίνι ,έγινε περίπατος εξάμηνος και θα διαρκούσε πολύ περισσότερο αν δε συνθηκολογούσαν οι δωσίλογοι με τις κατοχικές δυνάμεις. Αυτό είναι το σθένος της ελληνικής ψυχής και είναι βέβαιο, πως και πάλι την ίδια τόλμη και θάρρος θα δείξει ο λαός, αν το απαιτήσουν οι καταστάσεις.

Είναι λογικό κάποιοι όλα αυτά να τα θεωρούν γνωστά, γραφικά, τετριμμένα και την ελληνική παρακμή να την αντιλαμβάνονται ως δεδομένη και αναπόφευκτη, γιατί είναι εγκλωβισμένοι σε ένα πλαίσιο ηττοπάθειας αφημένοι στη μοιρολατρία τους, γιατί δεν έχουν καταλάβει ακόμη ότι η αλήθεια είναι μία και μοναδική και όσες φορές και να την πούμε θα είναι πάλι η ίδια αλήθεια. Σε αντίθεση με το ψέμα που μπορεί να πάρει πολλές μορφές. Το ένα ψεύδος πρέπει να καλύπτει το άλλο, κάτι που δεν το ‘χει ανάγκη η αλήθεια.

Τελικά, η απάντηση στην ελληνική κρίση είναι μία απλή και μοναδική, όπως άλλωστε και η αλήθεια, ο σεβασμός της αυτοδιάθεσης του λαού. Δε μας κάνει εντύπωση που από τα τόσα κόμματα και κινήματα που κατακλύζουν την ελληνική κοινωνία, κανένα δε διεκδικεί αυτό το ιερό και αναφαίρετο δικαίωμα; Όλοι, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, προσπαθούν να καλύψουν όλους αυτούς που διέπραξαν αισχρά πολιτικά εγκλήματα εις βάρος του ελληνικού λαού. Η μόνη ασφάλεια και προστασία που έχουν οι εγκληματίες, προς το παρόν, είναι τα μνημόνια και η εγκληματική Ε.Ε. Δεν είναι τυχαίο που Ευρώπη και Αμέρικα ζητούν πρώτα την εφαρμογή των προαπαιτούμενων, για τη μείωση του παράνομου και πρωτοφανή ελληνικού χρέους. Τα προαπαιτούμενα σημαίνουν, πέρασμα της κρατικής υποδομής και του κράτους σε ιδιωτικά χέρια, Μείωση του παράνομου χρέους σημαίνει αναγνώριση και σβήσιμο πολιτικών εγκλημάτων. Αν περάσει τελικά το κράτος και επίσημα στους ιδιώτες. τότε ο λαός δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο και συμφέρον να διαγραφεί το παράνομο χρέος. Δια του λόγου το αληθές, υπάρχει έστω και ένας απ΄ όλη την ελληνική επικράτεια που να μπορεί να εξηγήσει, επιστημονικά και τεκμηριωμένα, πώς διαμορφώθηκε το υπέρογκο δημόσιο χρέος; Εξηγήσεις χωρίς υπόσταση και καμιά λογική, ότι τα έφαγαν οι εργαζόμενοι και τέτοια κουραφέξαλα εννοείται ότι δεν περνάν πλέον.

Εν κατακλείδι, όσοι έντιμοι και ικανοί απόμειναν σ’ αυτόν τον έρμο τόπο, ας ζητήσουν πρώτα απ’ όλα συγνώμη από τους νέους που είναι τα θύματα και ας κάτσουν στο σκαμνί της δικαιοσύνης(πραγματικής) όλους αυτούς τους απατεώνες που κατέστρεψαν την εθνική οικονομία. Εμείς, μαζί με τυχόν έντιμα πολιτικά σχήματα, να απαιτήσουμε άμεση διεξαγωγή δημοψηφίσματος εξόδου από την ΕΕ. Δημοψήφισμα το οποίο θα διεξαχθεί μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και σε διάστημα κάποιων μηνών, όπως γίνεται σε όλες τις κανονικές χώρες. Σ’ αυτό το διάστημα να εκφραστούν ελεύθερα, από τα τίμια ΜΜΕ, όλες οι απόψεις με επιχειρήματα και ο λαός να πάρει τις αποφάσεις για το μέλλον του.

Ενεργός πολίτης

Θ.Β

Ένα σχόλιο στο άρθρο “​Έχουμε «Ελληνική κρίση» γιατί δεν έχουμε κρίση – Γράφει ο Βαξεβάνος Θεόδωρος

  1. Πες τααα μεγάλε, τέτοιες φωνές χρειαζόμαστε, μπας και μας φύγει η εγκεφαλική τρέλα που ρίζωσε για τα καλά!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.