Ο εορτασμός της Απελευθέρωσης της Σιάτιστας – Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων



2ett2245y245242yh2645y526Ο Δήμαρχος Βοΐου Δημήτριος Λαμπρόπουλο το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου και το Τοπικό Συμβούλιο Σιάτιστας σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις εορτασμού της 104ης Επετείου της Απελευθέρωσης της πόλης της Σιάτιστας από τον Τουρκικό Ζυγό.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΠΕΜΠΤΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

1. Ώρα 10:00 π.μ. : Μετάβαση αντιπροσωπειών των Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων στο Μνημείο Ηρώων της Πλατείας Τσιστοπούλου για την κατάθεση στεφάνων.

2. Φωταγώγηση των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων, Ν.Π.Δ.Δ. και Τραπεζών από τη δύση του ηλίου μέχρι και τις πρωινές ώρες της επομένης της εορτής.

3. Ώρα 16:45: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο «Λόφου Υπολοχαγού Καπιτσίνη».

4. Ακολουθεί σύντομη ομιλία από τον λαογράφο κ. Μπόντα Γεώργιο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

1. Γενικός Σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή μέχρι τη δύση του ηλίου.

2. Ώρα 08:30 π.μ. : Επίσημη έπαρση της σημαίας.

3. Ώρα 10:30 π.μ. : Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Παύλος. Στη συνέχεια θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Ιωάννη Πορπόρη, Εκπαιδευτικό.

4. Ώρα 11:15 π.μ. : Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων στο Μνημείο Ηρώων της Πλατείας Τσιστοπούλου ( Διοικητήριο )

5. Κατάθεση στεφάνων.

6. Σιγή ενός λεπτού εις μνήμη όλων των πεσόντων.

7. Εθνικός Ύμνος.

8. Αποχώρηση Επισήμων.

9. Ώρα 12:00 π.μ. : Παρέλαση στην οδό Μ. Αλεξάνδρου προ των επισήμων από Τμήματα Συλλόγων και Μαθητών της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Τελετάρχης της παρέλασης ορίζεται ο κ. Θωμάς Θεοδωρόπουλος, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας. Μετά το πέρας της παρελάσεως θα ακολουθήσει δεξίωση στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο του Δήμου Βοΐου στη Σιάτιστα.

Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου (Λόφος Υπολοχαγού Καπιτσίνη)

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.