Ο Βιολογικός της Νεράιδας και τα ψέματα του Αντιδημάρχου Σταύρου Παπαδόπουλου – Του Β. Κωνσταντόπουλου

konstantopoulos_vasilis

Του Β. Κωνσταντόπουλου

Είναι ν’ απορεί κανείς με το απίστευτο και απύθμενο θράσος ορισμένων ανθρώπων, που θέλουν να ασχολούνται με τα δημόσια πράγματα και να κατέχουν θέσεις ευθύνης, να εκστομίζουν με περισσή ευκολία και ξεδιαντροπιά ψέματα και ανακρίβειες, προκειμένου να διασώσουν- κατά την δική τους γνώμη- την φήμη τους.

Εν προκειμένω η αναφορά μας αφορά τον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων του δήμου Σερβίων – Βελβεντού κ. Σταύρο Παπαδόπουλο, ο οποίος για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προέβη στον τηλεοπτικό σταθμό FLASH σε δηλώσεις, αραδιάζοντας ‘ουκ ολίγα’ ψέματα και ανακρίβειες.

Τι έκανε ο Πρόεδρος της Νεράιδας κ. Βαϊζογλου Ξενοφών; Αυτό που αυτονόητα έπρεπε να κάνει. Το καθήκον του ως προέδρου του χωριού του. Αφού επί τόσο καιρό (δύο χρόνια τώρα), παρά τις συνεχείς παραστάσεις προς τον δήμαρχο και τους αρμόδιους αντιδημάρχους και τις παρεμβάσεις του στο δημοτικό συμβούλιο, όπου κάθε φορά αναδείκνυε το θέμα και υπενθύμιζε στην δημοτική αρχή ότι για λόγους δημόσιας υγιεινής, πρέπει ο Βιολογικός Νεράιδας να επισκευαστεί άμεσα, και αφού δεν βρήκε καμία ανταπόκριση, απευθύνθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες δημοσιοποιώντας ταυτόχρονα και το θέμα στα τοπικά ΜΜΕ.

Και ποια ήταν η αντίδραση του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Σταύρου Παπαδόπουλου;
Αντί να σιωπήσει και να παραδεχθεί την αδράνεια και την ολιγωρία του δημάρχου και την δική του (δείγμα θάρρους πολιτικού άνδρα) υποσχόμενος ότι σύντομα ο Βιολογικός θα λειτουργήσει, προέβη σε δηλώσεις χρησιμοποιώντας ψέματα και ανακρίβειες προσπαθώντας να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα.

Τι είπε λοιπόν ο κ. αντιδήμαρχος;

Ψέμα 1ο. « Τόσα χρόνια ο Βιολογικός δεν λειτούργησε ποτέ»

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα.
Ο Βιολογικός κατασκευάστηκε με δαπάνες της τότε Νομαρχίας Κοζάνης με μελέτη που συνέταξε η ΑΝΚΟ και με τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις ( και περιβαλλοντικής). Μετά από το αρχικό στάδιο λειτουργίας τριών μηνών, τέθηκε εκτός λειτουργίας.
Επί θητείας μου, ο Βιολογικός επισκευάστηκε και δόθηκε σε λειτουργία τον Οκτώβριο του 2012.
Έκτοτε λειτούργησε έως τα τέλη Νοεμβρίου του 2014, χωρίς κανένα πρόβλημα.
Από τον Νοέμβριο του 2014 παραμένει ανενεργός με ευθύνη του δημάρχου και του αρμόδιου αντιδημάρχου.

Ψέμα 2ο. « Ο Βιολογικός δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς περιβαλλοντική αδειοδότηση και άδεια λειτουργίας».

Πρόκειται για μια υφιστάμενη εγκατάσταση, προφανώς και μπορεί να λειτουργήσει και ταυτόχρονα να εκδοθούν οι απαραίτητες άδειες.
Άλλωστε η εντολή της αρμόδιας Δ/σης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (έγγραφο με Αριθ. Πρωτ. 73242/2435/02-07-2015) ήταν σαφής:
«Να προβείτε άμεσα (2015) στην αποκατάσταση της λειτουργίας της μονάδας ΕΕΛ (Βιολογικός), ακόμη και εάν δεν υφίστανται ο ανωτέρω άδειες και εγκρίσεις, ….»
Ούτε τις εντολές των αρμοδίων οργάνων δεν εκτελούν.
Χώρια που δύο χρόνια τώρα δεν μπόρεσαν να εκδώσουν τις άδειες αυτές.
Είναι μεγάλη η ευθύνη του αρμόδιου αντιδημάρχου και προφανώς του δημάρχου.

Ψέμα 3ο. « Έχουν γίνει με την λάθος λειτουργία τεράστιες βλάβες».
« Έχουμε πληρώσει αρκετά χρήματα με τις βλάβες που έχουν γίνει».
Ο Βιολογικός για το διάστημα που λειτούργησε (Οκτώβριος 2012- Νοέμβριος 2014) δεν είχε κανένα πρόβλημα.
Η απαράδεκτη σημερινή κατάστασή του όπως ξεκάθαρα φαίνεται στο σχετικό video που αναρτήθηκε στα τοπικά MMΕ, οφείλεται στο γεγονός ότι για δύο χρόνια από τον Νοέμβρη του 2014, η δημοτική αρχή δεν φρόντισε να επισκευάσει τις βλάβες που παρουσιάστηκαν.
Είναι προφανές ότι δεν ξοδεύτηκαν χρήματα κι αν ξοδεύτηκαν ήταν της τάξης των 200 €.

Ψέμα 4ο. «Εμείς το τρέχουμε καθημερινά το θέμα (την έκδοση των αδειών)».

Ο ίδιος ο κ. Παπαδόπουλος δεν ασχολήθηκε καθόλου με το θέμα. Και ο άνθρωπος που ασχολήθηκε (εντεταλμένος σύμβουλος), είδε και απόειδε ότι δεν μπορεί να κάνει χωριό μαζί τους, τα βρόντηξε και ανεξαρτητοποιήθηκε.

Τόσα ψέματα σε μια συνέντευξη ολίγων λεπτών;
Τελικά μάλλον είχε δίκιο ο δήμαρχος που τον αποκάλεσε στην κατάμεστη αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου ΜΑΣΚΑΡΑ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.