Μάγεψε το κοινό της Κοζάνης ο Κρατικός Χορευτικός Θίασος Ρώσων Κοζάκων – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

555jytejytdeyj

Ο Κρατικός Χορευτικός Θίασος Ρώσων Κοζάκων, παραβρέθηκε στο κλειστό Γυμναστήριο της Λευκόβρυσης για την προγραμματισμένη τους παράσταση το βράδυ της Δευτέρας 17 Οκτωβρίου.

Το θέαμα ήταν κάτι περισσότερο από εκπληκτικό, οι Κοζάκοι της Ρωσίας ξεδίπλωσαν την πλούσια κληρονομιά τους χορεύοντας διάσημους χορούς, μεταξύ αυτών «Lipetskaya Matanya», «Dancing Rivalry» και φυσικά η διάσημη «Kalinka», όπου ακούστηκαν και εξήντα αθάνατα τραγούδια της ρώσικης ψυχής.

Οι Κοζάκοι της Ρωσίας, αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καλλιτεχνικής παράδοσης της Ρωσίας και η Κοζάνη, είχε την ευκαιρία να το απολαύσει.

Ετυμολογικά Κοζάκος σημαίνει ελεύθερος άνθρωπος. Εκείνος που δυσκολεύεται να βρει τη θέση του στην κοινωνία. Γι” αυτό και οι Κοζάκοι όταν καταπιέστηκαν εξεγέρθηκαν. Και δεν δίστασαν να ζήσουν κατά καιρούς ακόμα και στις στέπες, όπου δεν αναγνώριζαν καμία εξουσία.

Στους χορούς τους καθρεφτίζεται η ζωή τους, στις κινήσεις η ψυχοσύνθεσή τους. Στις παραστάσεις τους αντικατοπτρίζεται η ανεξαρτησία, η υπερηφάνεια, η γενναιότητα, η φαντασία και ο δυναμισμός τους. Στο πάθος τους, η αντοχή τους στο χρόνο.

Ο Κρατικός Χορευτικός Θίασος Ρώσων Κοζάκων συγκαταλέγεται στα κορυφαία χορευτικά συγκροτήματα της χώρας. Η φήμη του εδώ και αρκετές δεκαετίες έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Ρωσίας. Οι παραστάσεις τους πολλές από τις οποίες δίνονται κάθε χρόνο στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Κίνα, μαγεύουν και καθηλώνουν με την επιδεξιότητα και την ομορφιά τους.

Δείτε φωτογραφίες του KOZANILIFE.GR από την μοναδική χορευτική παράσταση:

Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Μάγεψε το κοινό της Κοζάνης ο Κρατικός Χορευτικός Θίασος Ρώσων Κοζάκων – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.