Ομάδα παγκοσμίου επιπέδου η Tyφoon MotoRacing του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας – Στην πρώτη 10αδα σε παγκόσμιο διαγωνισμό στην Ισπανία!



400adefgaedgherthtrrt

– Κέρδισε τις εντυπώσεις και την 9η θέση η μηχανή της ομάδας Tyφoon από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στον παγκόσμιο διαγωνισμό της Ισπανίας!

Με καλούς οιωνούς παραβρέθηκε στην Ισπανία η ομάδα Μηχανολόγων-Μηχανικών Tyφoon MotoRacing του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, για τον παγκόσμιο διαγωνισμό κατασκευής μηχανής στις 5 με 9 Οκτωβρίου. Ο διαγωνισμός διεξήχθη στην πίστα MotorLand Aragon, κοντά στην περιοχή Alcaniz, ενώ συμμετείχαν 36 Πανεπιστημιακές ομάδες από όλο τον κόσμο.

Η κατασκευή της μηχανής κέρδισε τις εντυπώσεις, αφού το πρώτο μέρος του διαγωνισμού ξεκίνησε “κλέβοντας” το ενδιαφέρον του κριτή, ενώ πέρασε όλα τα τεστ με επιτυχία.

Όπως μας εξηγεί ο Γιώργος Κουτσάκης, αρχηγός της ομάδας, ο διαγωνισμός ξεκίνησε με ένα θετικό πρόσημο για την ομάδα τους, αφού στο πρώτο διαγωνιστικό στάδιο που πραγματοποιήθηκε ο στατικός έλεγχος της μηχανής, ήταν μια από τις ομάδες που πήραν με ιδιαίτερη ευκολία την έγκριση για την άρτια κατασκευή της μηχανής, ενώ στο επόμενο στάδιο του δυναμικού ελέγχου, ο κριτής που είναι πάντα ένας επαγγελματίας οδηγός, αντί για μία δοκιμαστική βόλτα, έκανε δύο!

«Αυτό στην αρχή μας ανησύχησε, αλλά μετά μας εξήγησε ότι εντυπωσιάστηκε από το πόσο ελαφριά και εύκολη στην οδήγηση είναι η μηχανή που φτιάξαμε και αυτό μας έκανε ιδιαίτερα χαρούμενους. Νοιώθω πολύ υπερήφανος που διεκπεραίωσα τον ρόλο μου μέχρι τέλους. Δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε από οποιοδήποτε άλλο Πανεπιστήμιο, η ομάδα έχει ζήλο που ξεπερνά τις καλές εργαστηριακές υποδομές και πλέον είναι μία ανταγωνιστική ομάδα σε Παγκόσμιο επίπεδο. Τελειώνοντας από μια τέτοια ομάδα, αισθάνεσαι ότι μπορείς να κάνεις τα πάντα, ότι είσαι ένας έτοιμος μηχανικός της αγοράς εργασίας. Ευχαριστούμε από καρδιάς τους καθηγητές μας, κ. Δημήτρη Γιαγκόπολου και κ. Γιώργο Νενέ, αλλά και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου κ. Αντώνη Τουρλιδάκη, για τη διαρκή στήριξη.»

500srfgthwrthrsthrth

Στις επόμενες διαγωνιστικές διαδικασίες, όπως αυτό της επιτάχυνσης, κατέκτησαν επιτυχώς την 3η θέση και στο τελικό στάδιο των αγώνων Moto Gp, κατέλαβαν τη 14η θέση, ενώ η 9η θέση ήταν τελική αξιολόγηση για την κατασκευή της μηχανής.

Η ομάδα μηχανολόγων-μηχανικών του ΠΔΜ, ξεκίνησε να δουλεύει για την κατασκευή της μηχανής, περίπου ενάμισι χρόνο πριν και όπως μας εξηγεί ένας από τους επικεφαλής καθηγητές της ομάδας, ο κ. Δημήτρης Γιαγκόπουλος, υπήρξαν αρκετές δυσκολίες που ξεπεράστηκαν με τη στήριξη ανθρώπων, χορηγών όπου χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να υπάρξει αυτό το αποτέλεσμα.

Ο Χρήστος Ξεφτέρης που έκανε την οικονομική μελέτη της μηχανής, μας μεταφέρει:

«Ήταν μια υπέροχη και συναρπαστική εμπειρία. Είμαστε πολύ περήφανοι που εκπροσωπήσαμε την Ελλάδα σε έναν παγκόσμιο διαγωνισμό και καταφέραμε να κατακτήσουμε την 9η θέση συνολικά.»

Η μηχανή που κατασκεύασε η ομάδα των φοιτητών από την Κοζάνη, είναι η μοναδική μηχανή Πανελλαδικά που συμμετείχε για πρώτη φορά σε παγκόσμιο διαγωνισμό.

Η συλλογικότητα με την οποία δούλεψε η ομάδα Tyφoon του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας εδώ και ενάμισι χρόνο, μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για όλα τα Πανεπιστήμια της Ελλάδας.

Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.