Τηλεοπτικές άδειες: Στον αέρα ο διαγωνισμός – Εκτός ο Καλογρίτσας, πρώτος επιλαχών ο Σαββίδης!

adeiesneo_532_355

– Ανατροπή σκηνικού, κατέθεσε τα λεφτά ο ΑΝΤ1 έμεινε εκτός διαγωνισμού ο Καλογρίτσας
– Ζήτησε δυο ημέρες παράταση η πλευρά Καλογρίτσα, είπε όχι η Γ.Γ. Ενημέρωσης
– Σκληρή ανακοίνωση από τον Γιάννη Καλογρίτσα: “Το μοναδικό έγκλημά μου ήταν ότι αποφάσισα να μπώ σφήνα σε έναν κλειστό κύκλο συμφερόντων”
– Πρώτος επιλαχών για την τέταρτη άδεια ο Ιβάν Σαββίδης – «Τις επόμενες ημέρες θα βάλω την δόση», είπε ο κ. Σαββίδης
– Στον αέρα η διαδικασία καθώς υπάρχουν μηνύσεις και ασφαλιστικά μέτρα
– Συνεχίζεται ο έλεγχος λέει ο Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών. Μετά το αίτημα του Ιωάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα να του δοθεί παράταση και την αποχώρησή του απο την διαδικασία μετά την άρνηση να του δοθεί αυτή τώρα η σκυτάλη της 4ης άδειας περνάει στον πρώτο επιλαχόντα, Ιβάν Σαββίδη. Μάλιστα, ο κ. Σαββίδης με δήλωσή του πριν από λίγο είπε ότι «Είμαι ο πρώτος επιλαχών και επαναλαμβάνω την πρότασή μου ότι είμαι έτοιμος να διαπραγματευθώ με τον Alpha και με το Star. Αν λάβουμε αρνητικές απαντήσεις τότε θα αναγκαστούν εκείνοι να κάνουν περικοπές εργαζομένων και εμείς να ανοίξουμε ένα καινούριο κανάλι. Στις επόμενες μέρες καταθέτων την πρώτη δόση».

Επίσης, εκπρόσωποι των τριών υπερθεματιστών που κατέβαλαν την πρώτη δόση για την τηλεοπτική άδεια βρέθηκαν στη Γ.Γ. Ενημέρωσης και είδαν το βίντεο από τη διαδικασία του διαγωνισμού.
Όλο το χρονικό

Λίγο μετά τις 11:00 έγινε γνωστό ότι ο ΑΝΤ1 κατέθεσε ως όφειλε τα χρήματα που αναλογούν στην πρώτη δόση του τιμήματος για τις τηλεοπτικές άδειες, σχεδόν ταυτόχρονα από τη Γ.Γ. Ενημέρωσης έγινε γνωστό ότι η πλευρά Καλογρίτσα δεν έχει ακόμη καταθέσει τα χρήματα και πως ζητά προθεσμία (παράταση) 48 ωρών, αίτημα το οποίο δεν έγινε αποδεκτό.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

Εστάλη στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, σήμερα το πρωί αίτημα από την εταιρεία «Τ.Π.Κ. μ.α.ε. ΙΩΑΝΝΗΣ – ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ», με το οποίο ζητεί να χορηγηθεί προθεσμία 48 ωρών, προκειμένου να προβεί στην καταβολή της πρώτης δόσης επειδή, λόγοι που δεν σχετίζονται με δικές του επιλογές, εμποδίζουν την καταβολή της δόσης αυτή εντός της σήμερον.
Από τη Γενική Γραμματεία δόθηκε η παρακάτω απάντηση:
«Σύμφωνα με το όρο 8.4 της προκήρυξης η πρώτη δόση του τιμήματος καταβάλλεται εντός δεκαπέντε ημερών από την ανακήρυξή των οριστικών υπερθεματιστών. Ως εκ τούτου η ανωτέρω προθεσμία αποτελεί ρητό και απαράβατο όρο της προκήρυξης 1/2016 και δεν μπορεί να τροποποιηθεί». Συνεπώς το σχετικό αίτημα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.
Click4More Καλογρίτσας: Αποχωρώ, μόνο την δολοφονία του Κέννεντι δεν μου χρέωσαν

Με βάση την ανακοίνωση του Ιωάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα για αποχώρηση από τον διαγωνισμό η άδεια πάει στην εταιρεία του Ιβάν Σαββίδη που ήταν και ο πρώτος επιλαχών με προσφορά 61,5 εκατομμύρια ευρώ.
Στους επιλαχόντες συγκαταλέγεται και ο ALPHA του Δ. Κοντομηνά με προσφορά 61 εκατομμύρια, ο οποίος, έχει καταθέσει μήνυση κατά του Ιβάν Σαββίδη καθώς όπως φάνηκε στην τελική φάση ο κ. Σαββίδης είχε δώσει μηδενικές προσφορές, ενώ σύμφωνα με τον ALPHA είχε στόχο να “ανεβάσει” το τίμημα, όπως ο ίδιος είχε αναφέρει σε δηλώσεις του.

Τώρα θα πρέπει με ταχείς ρυθμούς να ελεγχθεί το πόθεν έσχες του Ιβάν Σαββίδη και μέσα στις επόμενες ημέρες να καταβάλει και εκείνος το τίμημα της δόσης που του αναλογεί με βάση την προσφορά των 61,5 εκατομμυρίων που είχε καταθέσει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Σε περίπτωση που υπάρξει κώλυμα με το πόθεν έσχες του κ. Σαββίδη ή εκείνος δεν καταβάλει εγκαίρως τα χρήματα της δόσης τότε η άδεια περνάει στον κ. Κοντομηνά και ξεκινάει η διαδικασία με έλεγχο του δικού του πόθεν έσχες.
Η ανακοίνωση του Ιωάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα

Με ανακοίνωσή του ο Γιάννης Καλογρίτσας δηλώνει ότι αποχωρεί από την προσπάθεια οριστικής απόκτησης τηλεοπτικής άδειας «για τους λόγους τους οποίους όλοι πλέον αντιλαμβάνονται». Ο μέχρι σήμερα υπερθεματιστής προσθέτει ότι θα προστατεύσει τον εαυτό του και την οικογένειά του «παρότι χάνω 3 εκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχούν στην εγγυητική επιστολή, την οποία έχω καταθέσει».

Ολόκληρη η ανακοίνωσή του έχει ως εξής:

Μετά από 44 χρόνια κοινής ζωής με τον πατέρα μου Χρήστο Καλογρίτσα, ανακάλυψα πως η διαπλοκή βρίσκεται μέσα στο ίδιο μου το σπίτι. Επί ένα περίπου μήνα, κανιβαλίστηκα μαζί με την οικογένειά μου, έμαθα πως είμαι ανήθικος, πως χρωστάω στο Δημόσιο, πως φοροδιαφεύγω και αν δεν είχα την τύχη να έχω γεννηθεί μετά το 1962, ίσως να μου χρέωναν και τη δολοφονία του Κέννεντυ.

Από όλα τα εγκλήματα που μου αποδόθηκαν, το μοναδικό πραγματικό έγκλημά μου ήταν πως αποφάσισα ως νέος επιχειρηματίας να διεκδικήσω τηλεοπτική άδεια. Δηλαδή να μπω σφήνα, μέσα σε ένα κλειστό κύκλο συμφερόντων, που θέλουν να εξουσιάζουν όχι μόνο τα κανάλια αλλά και τη χώρα.

Έτσι, προκειμένου να εξοντωθώ ανακάλυψαν στο πρόσωπό μου όσα έχουν διαπράξει οι ίδιοι. Η φοροδιαφυγή για την οποία ελέγχεται ο κύριος Αλαφούζος ύψους 21 εκατομμυρίων ευρώ και η φοροδιαφυγή για την οποία κατηγορείται ο κύριος Κοντομηνάς, ύψους 41 εκατομμυρίων, αποδόθηκαν σε μένα που δεν χρωστάω ούτε ένα ευρώ και δεν έχω καμία καταδίκη.

Όπως έκαναν σε όλη τους την πορεία αντέστρεψαν την πραγματικότητα. Η διαπλοκή ανακάλυψε διαπλοκή σε μένα που ούτε εργολάβος είμαι, ούτε δημόσια έργα παίρνω. Αυτοί που έπαιρναν θαλασσοδάνεια με (κατ’ ομολογία τους) «αέρα» και έφτιαξαν ζημιογόνες επιχειρήσεις, οι οποίες αφήνουν εργαζόμενους στο δρόμο, απέδωσαν σε εμένα – έναν άγνωστο αλλά σίγουρα όχι διαπλεκόμενο που ταλάνισε τη δημόσια ζωή επί χρόνια – όλα τα κακά. Αμφισβήτησαν ακόμη και την περιουσία μου, που οι δικές τους Τράπεζες είχαν αποτιμήσει. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι με την ανθρωποφαγία τους επιχείρησαν να κομματιάσουν την τιμή μας και την αξιοπρέπειά μας.

Δεν σταμάτησαν όμως εκεί, αφού στην πραγματικότητα όλη αυτή η συμπεριφορά στόχευε και δυστυχώς πέτυχε, να με αποκόψει από τις πηγές και τις διαδικασίες χρηματοδότησής μου. Οι τράπεζες προενοχοποιημένες από τα ψευδή δημοσιεύματα, αρνήθηκαν να λειτουργήσουν νόμιμα απέναντί μου. Διαρροές ακόμη και από την Τράπεζα της Ελλάδος άφηναν να εννοηθεί πως είμαι ελεγχόμενος για δάνεια, που ουδέποτε έλαβα. Διαμόρφωσαν, όπως ήθελαν, τις εντυπώσεις και τελικώς παραπλάνησαν την κοινή γνώμη. Τέτοια κανάλια θέλουν και γι’ αυτό τα θέλουν.

Αν και γι’ αυτό το τελευταίο το λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη, για τα υπόλοιπα το λόγο θα έχει η ζωή και οι πολίτες αυτής της χώρας, που γνωρίζουν πλέον τι συμβαίνει.
Αποχωρώ, λοιπόν, για τους λόγους τους οποίους όλοι πλέον αντιλαμβάνονται. Θα προστατεύσω τον εαυτό μου και την οικογένειά μου, παρότι χάνω 3 εκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχούν στην εγγυητική επιστολή, την οποία έχω καταθέσει.

Η παρεμπόδισή μου αυτή είναι πρόσκαιρη. Θα είμαι εδώ και στα Μέσα Ενημέρωσης και φυσικά όλοι θα κριθούμε στη ζωή. Αν και νομίζω πως πολλοί απ’ αυτούς θα κριθούν από την Ελληνική Δικαιοσύνη.
Θέμα ακυρότητας του διαγωνισμού θέτει ο Alpha

Ο νομικός εκπρόσωπος του ALPHA μάλιστα έθεσε δύο θέματα τα οποία θέτουν θέμα ακυρώτητας του διαγωνισμού. Όπως ανέφερε ο κ. Λαζαράτος αποδείχθηκε πως ο κ. Καλογρίτσας δεν είχε τα χρήματα και άρα η διαδικασία δεν υπήρχαν ίσοι όροι μεταξύ των υποψηφίων και κυρίως πως ενώ για όλους τους διαγωνιζόμενους υπήρχαν κάμερες για την πλήρη καταγραφή των κινήσεών τους στο δωμάτιο του κ. Καλογρίτσα δεν ήταν πλήρης η καταγραφή των κινήσεων και έτσι προκύπτει και εδώ θέμα ίσης μεταχείρισης των υποψηφίων για τις άδειες.

Πηγή: newsit.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.